Furuholmen kastet ut av Advokatforeningen

Morten Furuholm er kastet ut av Advokatforeningen etter heleridommen mot ham (Foto: Scanpix).
Morten Furuholm er kastet ut av Advokatforeningen etter heleridommen mot ham (Foto: Scanpix).

Advokatene Morten Furuholmen og Rune Berg er kastet ut av Advokatforeningen som følge av heleridommen i den såkalte koffertsaken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to ble dømt for heleri av et betydelig pengebeløp for NOKAS-dømte David Toska i januar i år.

Beslutningen om å ekskludere de to ble enstemmig fattet av Advokatforeningens hovedstyre lørdag, skriver de på sine hjemmesider.

– Dette er en nødvendig reaksjon på svært alvorlige overtredelser, sier foreningens leder Berit Reiss-Andersen.

I begge eksklusjonsvedtakene viser Advokatforeningens hovedstyre til dommen fra Høyesterett. I vedtakene vises det i tillegg til at både Disiplinærutvalget og Advokatforeningens kretsstyre i Oslo har gått inn for eksklusjon av advokatene

– Det stilles krav til den som skal være medlem av Advokatforeningen. Når en advokat blir straffedømt for alvorlige forhold som er direkte knyttet til utøvelsen av yrket, er dette en eksklusjonsgrunn, sier Berit Reiss-Andersen.

Furuholmen sammen med sin forsvarer Johan Christian Elden mener at en advokat må kunne påta seg oppdrag for en klient uten at advokaten straffes.

- Advokatforeningen har vært tvetydig og prinsippløse i denne saken. De har vært ynkelige. Jeg lever godt uten en slik forening, og tar denne beslutningen med stor ro, sier Furuholmen til VG Nett.

Les flere nyheter fra ABC Nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden