USA forbereder seg på storflom i Mississippi

Fanger, kommunearbeidere og frivillige har de siste dagene fylt tusener av sandsekker som skal brukes til å hindre oversvømmelser langs Mississippi-elva og Ohio-elva i USA. Foto: REUTERS / Eric Thayer / SCANPIX
Fanger, kommunearbeidere og frivillige har de siste dagene fylt tusener av sandsekker som skal brukes til å hindre oversvømmelser langs Mississippi-elva og Ohio-elva i USA. Foto: REUTERS / Eric Thayer / SCANPIX

Bekymrede beboere langs Mississippi-elva har begynt å pakke sammen eiendelene sine i påvente av at elva går over sine bredder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Når man ser at Mississippi-elva er blitt tre kilometer bred, er det en vekker, sier guvernør Bill Haslam i Tennessee.

Han sier at alt fra fengsler til sykehjem står i fare for å bli oversvømmet.

De voksende oversvømmelsene langs hele løpet av Mississippi-elva og Ohio-elva er delvis et resultat av de kraftige stormene som herjet sørstatene og Midtvesten nylig. Regnet høljet ned i to uker før stormen flyttet seg østover.

Smeltingen etter en uvanlig snørik vinter i det nordlige USA bidrar også til flommen.

Fyller sekker

Store landbruksområder i Tennessee, Missouri og Arkansas er nå søkkvåte og vasstrukne, mens veier ligger under vann og hindrer evakuering.

Fredag banket politi på tusener av boliger og forretninger i Memphis i Tennessee for å be folk pakke sammen og søke seg til tryggere områder.

Fanger, kommunearbeidere og frivillige har de siste dagene fylt tusener av sandsekker som skal brukes til å hindre oversvømmelser.

Allerede fredag hadde elvevannet steget i Beale Street i byens legendariske musikkområde, mens 5.000 mennesker som bor på Mud Island trues.

Frykter oversvømmelser

Det ventes at flomtoppen blir nådd mandag i Memphis-området, men flomtrusselen ventes ikke å være over før om flere uker.

Flere steder lenger oppe i elva har hærens ingeniørkorps sprengt diker for å lette på presset, selv om det betyr at noen områder blir oversvømmet.

Familie forlater huset sitt i frykt for flom. Foto: ScanpixFamilie forlater huset sitt i frykt for flom. Foto: Scanpix

Myndighetene frykter at flommen kan bli like ille som de omfattende oversvømmelsene i 1927 og 1937.

I 1927 ble elva hele 130 kilometer bred noen steder. 1.000 mennesker mistet livet og 600.000 måtte evakueres.

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden