Pulver-brev til skoler

Ytterligere ti brev med et mistenkelig, men ufarlig, hvitt pulver ble sendt til skoler i den amerikanske hovedstaden fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere dusin tilsvarende brev gjorde at skoler ble evakuert torsdag, melder AFP. Totalt 39 brev til 34 skoler i Washington DC har blitt sendt til analyse, sier FBI. Det føderale politiet har startet en etterforskning av hvem som har sendt brevene.

Av de ti brevene som ble funnet fredag nådde seks frem til skoler og «fire andre brev ble avskjært av posten», sier Andrew Ames ved FBIs Washingtonkontor til AFP.

- De ble bedømt å være ufarlige, men ble sendt til laboratoriet for videre tester, sier han.

Les også: Krever åpenhet om drapet

Texas

FBI offentliggjorde en liste over skoler som mottok de mistenkelige brevene torsdag. Privatskolen der president Barack Obamas døtre går var ikke på listen.

I en uttalelse sier FBI at den potensielle trusselen i løpet av en todagers periode satte føderale myndigheter i alarmberedskap. «Enkelte skoler ble evakuert og det kostet flere hundre timers politiinnsats» da spesialenheter måtte dra til hver skole som mottok brev.

- Hittil har ingen farlige substanser blitt funnet i brevene. Det er ikke meldt om at noen har blitt syke eller skadd.

FBI sier det later til at alle brevene ble sendt fra Dallas i Texas. «De ligner i stil og innhold på andre mistenkelige brev som blir gransket av FBI i Dallas og amerikanske postmyndigheter», men det føderale politiet ønsket ikke å diskutere innholdet i brevene.

Les også: - Al-Qaida bekrefter at Osama bin Laden er død

- Nevner al-Qaida

TV-stasjonen Fox 5 sier brevene nevner ekstremistgruppen al-Qaida, men at de ikke inneholder noen bestemt trussel.

Drapet på al-Qaidaleder Osama bin Laden i Pakistan nylig gjør at myndighetene har manet til årvåkenhet i forhold til eventuelle hevnaksjoner på amerikansk jord.

Fredag lovet al-Qaida å hevne bin Ladens død og oppfordret muslimer til å reise seg mot USA.

Bruken av hvitt pulver i brev minner om de dødbringende miltbrannbrevene som ble sendt til Washington i 2001. Fem mennesker mistet livet og 17 ble skadd. Hendelsen rystet landet etter angrepene 11. september samme år.

I dette tilfellet konkluderte en føderal gransking med at forskeren Bruce Ivins, som begikk selvmord i 2008, stod bak brevene.

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden