Norge tar imot 250 ekstra flyktninger fra Libya

Fredagens avgjørelse om å ta imot 250 personer til fra Libya betegnes som et engangstilfelle for å avhjelpe den humanitære situasjonen. Foto: AFP / Scanpix.
Fredagens avgjørelse om å ta imot 250 personer til fra Libya betegnes som et engangstilfelle for å avhjelpe den humanitære situasjonen. Foto: AFP / Scanpix.

Regjeringen har i revidert nasjonalbudsjett besluttet å øke kvoten for libyske flyktninger fra 90 til 340 personer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det totale antallet FN-flyktninger økes som et ekstraordinært tiltak.

De 90 Libya-flyktningene regjeringen fra før har besluttet å ta imot, har vært innenfor de 1.200 kvoteflyktningene som hvert år fordeles på ulike land.

Les også: Norge har bombet Libya for 130 millioner

Fredagens avgjørelse om å ta imot 250 personer til fra Libya betegnes som et engangstilfelle for å avhjelpe den humanitære situasjonen.

SV-leder Kristin Halvorsen kunne møte sitt landsstyre fredag med melding om flyktningøkningen.

– Det viser at det som har vært viktig for SV hele veien i denne diskusjonen, at man må ha fokus på humanitær hjelp, er en del av regjeringens politikk. Det er veldig viktig for oss, sa Halvorsen til applaus fra landsstyredelegatene da hun innledet partiets debatt om det fortsatte militære engasjementet i Libya.

Les også: «Invasjon i Libya er greit»

Økningen er også mulig fordi flyktningstrømmen til Norge har vært lavere enn forventet i år, slik at flere midler er frigjort, opplyser Justisdepartementet til NTB.Flyktningene skal plukkes ut i samråd med FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) og lokale myndigheter.

– Dette er etter regjeringens oppfatning en veldig rettferdig måte å kunne gi opphold til mennesker på. Vi regner med det ikke vil gå lang tid før flyktningene er på plass i Norge, sier justisminister Knut Storberget (Ap) til NRK.

Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden