Høyres landsmøte:

«Ja vi elsker» - Høyre

Ja vi elsker: Høyreledelsen med Bent Høie, Erna Solberg og Jan Tore Sanner åpnet med nasjonalsangen. Foto: Thomas Vermes
Ja vi elsker: Høyreledelsen med Bent Høie, Erna Solberg og Jan Tore Sanner åpnet med nasjonalsangen. Foto: Thomas Vermes

Ikke nok med at Erna Solberg åpnet Høyre-landsmøtet med Ja vi elsker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyre får ikke bare kjempeoppslutning på meningsmålingene, men også 2929 nye medlemmer i løpet av 2010, en vekst på 8 prosent på ett år.

Flere nordmenn enn før slutter altså opp om partiet som åpnet sitt landsmøte i Oslo fredag ettermiddag.

Med dette i ryggen gikk partisjefen Erna Solberg på talerstolen to år etter forrige gang hun åpnet et landsmøte - nederlagsdømt i motvind.

Den gang klarte hun å begeistre partiet og snu stemningen til opptur.

Les: Erna-feber på landsmøtet.

Det myke Høyre

I år startet Solberg åpningstalen sin med å jobbe videre med å bygge opp inntrykket av Høyre som et varmt parti.

Det gjorde hun ved å fortelle om sitt møte med en autist i Bergen, og hennes skjebne. Den ble veldig forbedret ved at Høyre i byen innførte en ny turnus for omsorgsarbeiderne.

Dermed tok Solberg et skritt til for å fjerne varemerket hun skapte da hun selv var i maktposisjon som kommunalminister, og innførte knallhardt regime for Kommune-Norge:

Jern-Erna.

Tillit eller mistillit?

Skal vi tro Erna Solberg, er forskjellen på henne og meningsmotstandrne på venstresiden, om man som Høyre vil bygge samfunnet på tillit, eller som venstresiden - på mistillit.

- Skal vi gi folk større frihet til å velge hvordan de løser oppgavene, eller skal vi detaljstyre mer? For Høyre er svaret klart, sa Solberg.

Tillit til sosialklienter?

- Hvilken tillit har du og partiet til dem som har behov for offentlig økonomisk støtte, og hvor viktig syns du det er med strenge kontrolltiltak overfor dem? spurte ABC Nyheter etter Solbergs tale.

- Vi er opptatt av at vi skal gi folk hjelp til å klare seg selv. Derfor er hovedsatsingen vår for dem som står utenfor arbeidsmarkedet, å hjelpe dem tilbake til arbeid, svarer Solberg.

- Det er mye bedre å hjelpe ungdom ved å få dem til å snu i døra til sosialkontoret, og heller sende dem til en bedrift så de kan få seg jobb.

Det sa Høyre-lederen som ikke kom inn på sin tillit til dem som blir igjen som stønadstrengende.

Mædi på TV

På pressekonferansen foran landsmøtet onsdag, understreket Solberg at Høyre ikke vil drive valgkamp ved å snakke negativt om andre partier, men fortelle om sin egen.

Den programerklæringen varte i to dager. I åpningstalen fredag ettermiddag slo hun kontra.

Da beskrev hun sine politiske motstandere ved å fortelle at den forhenværende SV-politikeren Stein Ørnhøi i 1976 sørget for å sende et program om sauesykdommen mædi i beste sendetid på NRK.

Artikkelen er oppdatert med kommentar fra Erna Solberg.


Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden