- I samme hus i fem år

Et oversiktsbilde over al-Qaidasjef Osama bin Ladens skjulested i Abbottabad. Foto: Scanpix/AFP.
Et oversiktsbilde over al-Qaidasjef Osama bin Ladens skjulested i Abbottabad. Foto: Scanpix/AFP.

En av Osama bin Ladens koner sier de bodde i skjulestedet i Abbottabad i fem år, sier en pakistansk militær tjenestemann til BBC.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Konen, en av tre av bin Ladens koner som ble pågrepet etter angrepet natt til mandag, sier hun oppholdt seg i et rom i huset hele denne tiden, legger han til ifølge BBC.

Tjenestemannen sier 13 barn også ble brakt ut fra skjulestedet. To jenter og 11 gutter. Det er uklart hvor mange av dem som er bin Ladens barn.

Bin Laden ble drept da amerikanske spesialstyrker angrep skjulestedet sent søndag.

Les også: Pakistan nekter å utlevere bin Ladens kone

Den høytstående pakistanske militære tjenestemannen, som ba om ikke å navngis, sier til BBC at bin Ladens tre koner ble pågrepet etter aksjonen.

En av de tre konene er Amal al-Sadah (27) fra Jemen, de to andre ble ikke identifisert. al-Sadah sier til etterforskerne at hun hadde vært i det ene rommet i fem år, og at mannen hennes bodde i huset like lenge.

Tjenestemannen opplyste ikke om konen fortalte om bin Laden ble værende i huset hele tiden som henne, eller om han beveget seg utenfor. Hun fortalte at hun ble skutt under angrepet og mistet bevisstheten, og at bin Laden var i live på det tidspunktet.

Senere fortalte hun at datteren fortalte henne at hun var vitne da faren ble skutt.

USA har bedt Pakistan om å få avhøre kvinnen, men myndighetene i Islamabad har ingen planer om å utlevere henne. Derimot vil de sende henne tilbake til hjemlandet Jemen så fort hun er utskrevet fra sykehuset, ifølge London Evening Standard, melder NTB.

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden