Vil pågripe to etter knivdrama i Oslo

Politiet har besluttet å pågripe to navngitte menn etter at flere personer ble angrepet med kniv, hammer og balltre ved en skole på Vestli i Oslo torsdag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Begge er på frifot fredag morgen, opplyser vaktleder Oddleif Sveinungsen ved kriminalvakten i Oslo politidistrikt til NTB.

En 17-årig gutt er alvorlig skadd etter å ha blitt knivstukket i En annen ble slått med hammer og en tredje med balltre. Politiet etterlyser en svart BMW som de mistenkte skal ha brukt.

Politiet fikk melding om slagsmålet ved Tokerud skole i Groruddalen ved 20.30-tiden

Til sammen skal det ha vært mer enn 10 personer innblandet i saken. To skadde er innlagt på Ullevål, men de har ikke vært i form til å snakke med politiet natt til fredag. Politiet vil avhøre dem i løpet av dagen fredag.

Kniv i ryggen

– Politiet ankom stedet etter kort tid sammen med ambulanse og ambulansehelikopter, forteller operasjonsleder Britt Børve i Oslo politidistrikt.

Ifølge vitner på stedet skal en svart BMW med tre menn ha kommet til skolen, der en stor gjeng med ungdommer i slutten av tenårene og begynnelsen av 20-årene var samlet.

– Den svarte bilen skal ha kjørt inn i en bil de andre ungdommene hadde med seg, og de skal ha knust frontruta på ungdommenes bil, sier Børve til NTB.

Deretter gikk de løs på ungdomsgjengen med balltre, hammer og kniv.

– En 17 år gammel gutt ble stukket i ryggen med kniv. Han ble alvorlig skadd og blir operert på Ullevål sykehus. En annen ble slått i hodet med en hammer, mens en tredje ble slått med balltre, sier operasjonslederen. Politiet ser svært alvorlig på saken.

Avhør

– Vi er i ferd med å avhøre både offeret og vitner. Det er viktig at vi får med oss mest mulig nå som dette er ferskt og før folk forsvinner hjem, sa Børve torsdag kveld..

Samtidig settes det store ressurser inn på å finne den svarte BMW-en, som de tre gjerningspersonene forsvant i.Foreløpig er det for tidlig å si om ungdommene eller de tre i bilen tilhører et spesielt miljø, men de fleste skal være hjemmehørende i Groruddalen.

Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden