Idretts-Norge med massiv støtte til Tove Paule

Idrettspresident Tove Paule var tydelig rørt etter sin tale til idrettstinget torsdag. Foto: Morten Holm / Scanpix.
Idrettspresident Tove Paule var tydelig rørt etter sin tale til idrettstinget torsdag. Foto: Morten Holm / Scanpix.

Tove Paule ble møtt med gjentatt trampeklapp og fikk massiv støtte fra Idretts-Norge da tinget ble innledet i Oslo Kongressal torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To ganger i løpet av den første halvannen timen viste tingdelegatene sin sympati for Paule ved å gi henne stående applaus.

– Det er klart at jeg opplever den støtten jeg har fått som veldig god. Det jeg opplevde her under åpningen av tinget varmet skikkelig. Jeg ble helt rørt av den måten tingdelegatene tok imot meg på da jeg gikk på talerstolen, men i tillegg har jeg også fått massiv støtte både via e-mail og sms-meldinger, sa Tove Paule til NTB ved avslutningen av den første tingdagen.

Les også: Valgkomiteen ville vrake Paule

– Det har vært en veldig fin dag. Jeg vil si at innledningen av dette tinget har vært både saklig og konstruktiv. La oss håpe det fortsetter slik, sa hun.

Under sin hovedtale til tingdelegatene kom hun med litt forsiktig kritikk av valgkomiteen for ikke å ha gitt flere av de nåværende styremedlemmene fornyet tillit i det kommende styret.

– Ja, jeg synes den litt forsiktige kritikken jeg kom med var på sin plass, for vi kan dokumentere at vi har gjort mye bra de siste fire årene, og på bakgrunn av det, kan jeg ikke skjønne at så mange fra det nåværende styret, som gjerne ville fortsette, skulle vrakes, sa hun.

– Kritikken jeg kom med var ikke ment som noe takk for sist til valgkomiteen, men jeg må da få lov til å undre meg over valgkomiteens innstilling, la hun til.

Ikke hyggelig

– Dette har vært en helt normal tingdag for mitt vedkommende, men det har ikke vært særlig hyggelig å være i søkelyset, slik jeg har vært det de siste dagene, sa valgkomiteens leder Arvid Sulland til NTB.

– Jeg har ikke bedt om å få denne oppmerksomheten, men som leder i valgkomiteen var jeg nødt til å ta ansvar.

Les også: Paule ønsker ikke gjenvalg

Sulland sier at han ble konfrontert med denne saken fra flere medier. Han påstår også at flere av de journalistene han har vært i kontakt med, har sagt at de har kjent til denne saken i flere år.

– I min verden har det også gått rykter om dette i flere år, men jeg vet ikke hvem som er kilden, sa Sulland torsdag.

Det som ble kjent to dager før tinget skulle åpnes i Oslo var at det skulle ha blitt inngått en avtale mellom Tove Paule og Odd-Roar Thorsen i forbindelse med tinget og valget i skien i 2007.

Det ble påstått at de to inngikk en avtale, som også omfattet penger, om at Paule skulle bli president og Thorsen visepresident med økt arbeidsmengde og godtgjørelse.

Både Tove Paule og Odd-Roar Thorsen benekter at noen slike avtaler ble inngått, og det virker helt klart som om både brorparten av delegatene og en del av de innbudte gjestene gir sin fulle støtte til Paule og co.

Fortjent

– Jeg kan ikke si at jeg er overrasket over den støtten Tove Paule har fått her i dag, og jeg vil gjerne legge til at den er helt fortjent, sa Arvid Sulland da NTB snakket med ham ved avslutningen av den første tingdagen.

Han sa også til NTB at han mener det vinklingen saken har fått i en del medier er helt håpløs.

– Det snakkes om drittpakker og svertekampanjer. Det er også blitt nevnt at dette er noe som er satt i verk for å forhindre at Børre Rognlien skal bli ny president.

– Selvsagt er det ikke slik, for det ville bare virke mot sin hensikt, mente Sulland torsdag.

Saken, som har versert i mediene de siste to dagene, ble ikke tatt opp på den første tingdagen, og det er lite trolig at den kommer til å bli tatt opp før ved valget søndag formiddag, dersom den i det hele tatt kommer til å bli gjenstand for oppmerksomhet.

– Valgkomiteen har talerett i tilknytning til valget, men tinget kan ta stilling til om det vil ha en redegjørelse fra meg i denne saken på et hvilket som helt tidspunkt, sa Sulland til NTB.

De aller fleste NTB var i kontakt med torsdag, representanter både fra særforbund og idrettskretser, mente saken bare var trist – og det var en gjengs oppfatning at det til syvende og sist bare er idretten selv som taper på denne typen usaklige utspill.

Idrettstinget fortsetter fredag og avsluttes søndag.

Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden