Gaddafis sykepleier skal ha søkt asyl i Norge

Galyna Kolontytska til høyre sammen med sin arbeidsgiver Muammar Gaddafi (Foto: Scanpix).
Galyna Kolontytska til høyre sammen med sin arbeidsgiver Muammar Gaddafi (Foto: Scanpix).

Galayna Kolotnytska – en av Muammar Gaddafis sykepleiere – har søkt om asyl i Norge, ifølge VG.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den ukrainske sykepleieren var natt til torsdag på Refstad asylmottak, skriver avisa. Onsdag skal hun ha vært i avhør med Politiets utlendingsenhet. Flere kilder bekrefter at hun har søkt om asyl.

Gaddafis «Frodige blondine»

Galayna Kolotnytska skal ha jobbet tett med Gaddafi i åtte år. Det har flere ganger blitt antydet at hun har hatt et romantisk forhold til ham.

Hun ble kjent gjennom nettstedet Wikileaks etter at den amerikanske ambassadøren skal ha omtalt henne som en «frodig blondine».

De sies at hun ofte reiser sammen med den libyske statslederen.

Gaddafi er kjent for å omgi seg med en rekke ukrainske sykepleiere, men disse benekter at forholdet mellom dem er noe annet enn profesjonelt. I februar i år dro Kolotnyska tilbake til hjemlandet Ukraina.

Vi ikke kommentere

Asylmottakets leder, Kjell Rogne, viser til Utlendingsdirektoratet (UDI) i saken. Kommunikasjonsrådgiver Åsmund Eide i UDI opplyser at de ikke kommenterer hvem som har søkt om asyl eller ikke.

– Dette er personer som søker beskyttelse, og det er ikke alltid i deres interesse av vi gjør det. Vi må i så fall fritas for taushetsplikten, eller vedkommende kan velge å snakke for seg selv, sier kommunikasjonsrådgiveren.

VG hevder at de har fått bekreftet asylsøknaden fra flere hold.

Verken Justisdepartementet, Politiets sikkerhetstjeneste eller Politiets utlendingsenhet har ønsket å kommentere saken overfor VG.

Les flere nyheter fra ABC Nyheter