Uavgjort klassiker godt nok for Barcelona

Pedro ser ballen gå i mål til ledelse for Barcelona i returkampen mot Real Madrid tirsdag. Målet hjalp laget til mesterligafinale. (Foto: Sergio Perez, SCANPIX/Reuters).
Pedro ser ballen gå i mål til ledelse for Barcelona i returkampen mot Real Madrid tirsdag. Målet hjalp laget til mesterligafinale. (Foto: Sergio Perez, SCANPIX/Reuters).

Barcelona er klar for mesterligafinalen etter 1-1 i returkampen mot Real Madrid. 28. mai kan laget ta sin fjerde tittel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det skjer på Wembley, der klubben i 1992 hentet verdens gjeveste klubbpokal for første gang. Real Madrid må vente iallfall ett år til på å bli den første klubben med tosifret antall titler i turneringen.

Fire utgaver av «El Clásico» på snaut tre uker ga en seier til hvert lag og to uavgjorte. Likevel står Barcelona igjen som den store vinneren. Real Madrid ble cupmester, men Barcelona blir seriemester og spiller mesterligafinale.

– Vi er kjempeglade for at vi vant semifinalen, og særlig fordi det var mot Real Madrid. Nå skal vi bidra til en storartet finale, sa Barcelona-stjernen Andrés Iniesta.

Barcelona hadde 2-0-ledelse å forsvare etter at Lionel Messi avgjorde den første kampen. Tirsdag skjøt Pedro hjemmelaget til tre måls forsprang med et perfekt løp og en like utsøkt avslutning i det 54. minutt. Forspillet, som kulminerte i en fenomenal stikker fra Iniesta, var like vakkert.

Real Madrid ville ikke gi seg, og ti minutter senere skapte Marcelo ny spenning med sin 1-1-scoring. Xabi Alonso erobret ballen og spilte fram Angel Di Maria, som slo tunnel på Javier Mascherano og skjøt i stolpen.

Ballen kom rett tilbake til Real-vingen, som våkent sentret til Marcelo. Han hadde en enkel oppgave med å sprekke Barcelona-nullen i semifinalen.

Real Madrid måtte ha to mål til for å knipe finaleplassen, og den oppgaven var for vrien. Men laget berget iallfall litt ære etter den stygge hjemmekampen.

Syndflod

En veritabel syndflod fosset ned over Camp Nou før kampen og vasket bort minnene om den stygge og feige fotballen som preget lagenes første semifinaleoppgjør i Madrid forrige uke. Tirsdag framsto lagene mer som vi er vant til å se dem, med angrepsfotball i høysetet.

José Mourinho var bannlyst fra trenerbenken etter sin oppførsel på Estadio Bernabeu og valgte ifølge spanske medier å se kampen på hotellrommet sitt. I trenerens fravær presset Real Madrid høyt og gjorde det ukomfortabelt for Barcelona fra start.

Lionel Messi og hans lagkamerater brukte et kvarters tid på å finne ut av de uvante arbeidsbetingelsene, men så begynte de å legge et nådeløst press på Real-målet. Bare storspill av Iker Casillas mellom stengene frelste de hvite fra baklengsmål før pause.

Sergio Busquets hadde den første store da han halvveis i omgangen fikk nikke fra kort hold, men Casillas sto i veien. Fra det 33. til det 37. minutt hadde Barcelona tre store sjanser til å ta ledelsen. Messi var avslutter to ganger, David Villa en gang.

Tvilsomt

Ricardo Carvalho hadde sin fulle hyre med å temme Messi og var heldig som fikk bare ett gult kort for flere stygge fellinger av den argentinske superstjernen.

Rett etter pause trodde Real Madrid et øyeblikk at de hadde halvert Barcelonas forsprang. Gonzalo Higuaín satte ballen i mål etter et raid av Cristiano Ronaldo, men dommeren blåste frispark mot portugiseren.

Det var iallfall feil, for Ronaldo ble felt av Gerard Piqué før han uforsettlig tok med seg Javier Mascherano i fallet.

Med scoring der kunne kampen blitt mer spennende. Nå fikk Barcelona en jubeldag som ble komplett da Eric Abidal ble byttet inn til stormende applaus i sluttminuttene.

Franskmannen ble nylig operert for en svulst i leveren. Nå er han klar for mesterligafinalen. Etter kampen var det han som ble kastet i været av elleville lagkamerater.

Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden