Somaliske pirater dømt til 439 års fengsel i Spania

To somaliske pirater er funnet skyldige i 36 bortføringer og væpnet ran. De dømmes til 439 års fengsel i Spania. Illustrasjonsfoto: Reuters / Scanpix.
To somaliske pirater er funnet skyldige i 36 bortføringer og væpnet ran. De dømmes til 439 års fengsel i Spania. Illustrasjonsfoto: Reuters / Scanpix.

To somaliske pirater er hver dømt til 439 års fengsel av en spansk domstol etter at de i oktober 2009 deltok i kapringen av en spansk fisketråler.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to mennene ble tatt til fange utenfor kysten av Somalia av spanske marinesoldater idet de forlot tråleren to dager etter kapringen. De ble deretter fløyet til Spania og har siden sittet innesperret i et spansk fengsel.

Nå er de funnet skyldige i 36 bortføringer og væpnet ran. De ble imidlertid frikjent for å han tilhørt en terrorgruppe eller for å være medlemmer av en gruppe som driver med organisert kriminalitet.

Les også: Somalisk pirat dømt til 25 års fengsel

I henhold til spansk lov må de to sone maksimum 30 års fengsel hver, selv om fengselsdommen lød på over 400 års fengsel.

Under rettssaken har de to somalierne forklart at de var ute og fisket i området, og at de selv ble bortført av pirater før de kapret den spanske tråleren.

I alt 36 personer var om bord i tråleren, 16 av dem spanjoler. De ble sluppet fri etter 47 dager i fangenskap.

Les også: Danske skip blir bevæpnet i piratfarvann

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden