Ingen mistenkt etter trussel mot Gimle skole

Ingen våpen ble funnet i ranslene på Gimle skole i Bergen, og ingen er så langt mistenkt etter truslene mot skolen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Elevene var tirsdag formiddag tilbake i klasserommene. Så langt er ingen mistenkt for å ha sendt inn e-posten med drapstrusselen mot skolen tirsdag morgen klokka 9.40. Trusselen førte til at lærere og 530 elever ble evakuert til Haukelandshallen.

– Der fikk de en orientering om hva som hadde skjedd og hvorfor skolen ble evakuert, forteller politiets innsatsleder Erik Sveaas.

Han sier elevene og de ansatte oppførte seg eksemplarisk. Rektor Frode Nilsen ble enig med politiet om å evakuere, men først ble alle elevene sendt til sine klasserom.

– Alle lærere ble også sendt til klasserommene slik at det var minst to lærere i hver klasse, sier Nilsen til NTB. Deretter ble en og en klasse fulgt ut. Flere av ungene gråt og holdt omkring hverandre, mens andre smilte og lo.

Politiet mente de hadde situasjonen under kontroll ved 10.30-tiden, da alle var ute av bygningen.

Se evakueringen her

På et informasjonsmøte for elever og foresatte i Haukelandshallen kom det fram at en softgun eller lignende skal ha blitt utvekslet mellom to elever ved skolen sist fredag.

– Våpen i sekken

Dramaet begynte da en person sendte en drapstrussel til VG Nett klokka 9.40 tirsdag, som deretter ble videreformidlet til politiet i Bergen.

En person truet skolen med at det ville bli gjennomført en massakre med skytevåpen i dag.

«I dag den 3. mai vil store ting skje. Om nøyaktig en halv time starter det. EN massakre på Gimle skole bergen. Sant olavs vei 20.», heter det i trusselmeldingen, ifølge VG Nett.

Videre ble det varslet at muslimer er særskilte mål for trusselen.

«Alle som står i midt nærvær vil død, spesielt muslimer er utsatt. Våpenet er trygt plassert i sekken og klar til aktion», lyder trusselen.

Skarpskyttere i området

Alt tilgjengelig mannskap fra politiet ble sendt til skolen. Det ble plassert skarpskyttere i området. Akuttmottaket ved Haukeland universitetssjukehus ble satt i alarmberedskap, og fire-fem ambulanser var på plass. Ingen ble imidlertid skadd i aksjonen.

- Vi har fått beskjed om å sitte borte vinduene. Alle er hysteriske, fortalte en elev ved skolen til bt.no.

Forferdelig hendelse

Kommunaldirektør Anne Marit Presterud har løpende kontakt med blant annet rektor på skolen, og bekrefter ovenfor ABC Nyheter at situasjonen skal være under kontroll.

- De som er på stedet beskriver at situasjonen er rolig nå, men at noen elever er preget av situasjonen.

Presterud fikk vite om hendelsen via en telefonsamtale fra skolens rektor tidligere i dag. Hun ser på situasjonen som alvorlig.

- Det som skjer er helt klart forferdelig, sier hun.

Kommunaldirektøren kan ikke huske at det har vært like alvorlige hendelser på noen av bergensskolene tidligere.

- Jeg husker at det var en bombetrussel mot Orthun skole for noen år siden, men jeg tror ikke vi har sett noen hendelse som har vært i denne grad, forteller Presterud.

Til Haukelandshallen

Skolen har omkring 530 elever, som alle ble evakuert til Haukelandshallen, der de tas hånd om av kommunens beredskapsteam.

Før evakueringen fikk elevene beskjed om å legge igjen sekker og mobiltelefoner i klasserommene, slik at politiet kunne kontrollere disse.

– Vi har nå omgruppert våre styrker, slik at vi kan gå tilbake til skolen for å kontrollere sekkene. Det skal være en våpenlignende gjenstand blant elevene, og den vil vi finne.

Flere bekymrede foreldrene møtte opp ved skolen.

– Jeg klarer ikke å senke skuldrene helt før jeg har sett sønnen min, sier Morten Samsonsen til Bergens Tidende.

Byrådsleder Monica Mæland og skolebyråd Filip Rygg kom tirsdag formiddag til stedet for å støtte elever og lærere.

Bekymret far

Morten Samsonsen er far til en gutt ved Gimle skole. Han bor rett ved skolen og ble oppmerksom da han så politiet komme.

– Så kom det to politibiler til og jeg begynte å bli bekymret. Til slutt så jeg 30-40 politifolk rundt skolen. Da ble jeg for alvor bekymret. Man tenker jo på skoleskytinger i andre land, sier Samsonsen til BA.

Foreløpig er ingen skadet eller pågrepet.

Det jobbes nå med å finne ut hvem som har sendt e-posten. Politiet har foreløpig en e-post adresse, men ingen identitet.

Saken oppdateres

Les flere nyheter fra ABC Nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden