Slik bodde bin Laden

Det amerikanske forsvarsdepartementet har offentliggjort en plantegning av bin Ladens forlegning.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En av bin Ladens naboer, som bor bare 100 meter unna terrorlederens skjulested, beskriver hvordan han gikk opp til taket for å se det dramatiske angrepet.

- Helikopteret fløy forbi huset mitt, svært lavt, svært nær. Jeg kastet meg ned på bakken fordi jeg trodde det ville kollidere med huset mitt, sier Zahoor Abbasi til BBC News.

Abbasi sier han ikke ante noe om at stedet var bostedet til Osama bin Laden. Det var ingen rykter og ingen åpenbare tegn på at al-Qaidalederen bodde midt blant dem. Men Abbasi sier at siden han flyttet til området for seks år siden følte han at huset var «et farlig sted som burde unngås».


Les også: - Har bilder av den drepte Osama bin Laden


- Luksus

Osama bin Ladens forlegning i midten av bildet. Foto: Scanpix/AP.Osama bin Ladens forlegning i midten av bildet. Foto: Scanpix/AP.

Osama bin Laden skjulte seg langt fra i noen fjellhule, men levde snarere sine siste dager i relativ luksus, melder The Sun.

Abbottabad ligger omkring 100 kilometer nordøst for den pakistanske hovedstaden Islamabad. Byen har rykte som en fredelig, rolig by med høye leseferdigheter, gode skoler og et temperert klima.

Residensen der bin Laden oppholdt seg er anslått å være verdt omkring 5,3 millioner kroner. Den ligger i et jordbruksområde, og mange hus i området er bare mellom fem og seks år gamle. Ingen var i stand til å sette en eksakt dato på denne forlegningen, men mange trodde at den var mellom ti og 12 år gammel, melder BBC News.

Les også: Sjøen som skalkeskjul?

Høye vegger

En soldat fra den pakistanske hæren på taket av huset der det er antatt at al-Qaidaleder Osama bin Laden bodde. Foto: Scanpix/AP. En soldat fra den pakistanske hæren på taket av huset der det er antatt at al-Qaidaleder Osama bin Laden bodde. Foto: Scanpix/AP.

Sikkerhetstiltakene ved bygget var strenge. Opp mot 5 meter høye vegger, en to meter høy sikkerhetsvegg i andre etasje, sikkerhetsporter og kameraer.

På toppen av muren var det piggtråd, og forlegningen var kun tilgjengelig via to sikkerhetsporter.

Snarere enn å la søppelbøttene sine stå ute som andre innbyggere i byen, brukte bin Ladens klan å brenne søppelet sitt for å unngå kontakt med folk på utsiden.

Folk som bor i nærheten sier de sjelden så mer enn to eller tre mennesker omkring huset. De beskriver også hvordan skuddsikre biler fra tid til annen kjørte inn og ut av forlegningen.

I nærheten av bin Ladens skjulested lå en flyplass, en golfbane, våpenfabrikker og militære installasjoner.

Les også: Tvil om pakistansk lojalitet

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden