Bombetrusler i København

Flere offentlige bygninger, politikontor og ambassader, i København er mandag utsatt for bombetrusler.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bombetrusselen skal ha blitt sendt til politiet på en e-post, melder danske ekstrabladet.dk. Trusselen er rettet mot samtlige politikontor og flere navngitte ambassader i hovedstaden, etter det nettavisen erfarer.

Men ifølge sjefspolitiinspektør Jørn Aabye ved politiet i København er det ikke nevnt konkrete ambassader eller adresser, og heller ikke noe tidspunkt for når truslene skal gjennomføres.

- Det står bare at det vil skje noe, og så er politiet og utenlandske ambassader nevnt som mål, sier han til Politiken.dk.

Utenlandsk server

E-posten er ifølge Politiken.dk skrevet på engelsk og sendt via en utenlandsk server. Politiet vet foreløpig ikke hvem som står bak. Det går heller ikke frem av e-posten om truslene er avsendt som følge av drapet på Osama bin Laden, men politiet regner det som sannsynlig.

- Det er det nok nærliggende å tro, når de kommer i dag. Og vi har sett lignende mønstre i andre land, der man har mottatt trusler i dag, sier Aabye til Politiken.dk.

Ifølge ekstrabladet.dk skal politibetjenter ha fått beskjed om å være ekstra oppmerksomme på hva som rører seg i gatebildet.

Både den danske etterretningstjenesten PET og politiet i København skal være orientert om bombetrusselen og i ferd med å undersøke saken.

- Høyt sikkerhetsnivå

- Det er korrekt at vi har mottatt en e-post mandag, der det heter at man må forvente at det i løpet av uken vil gå av bomber på politistasjoner i København, sier pressetalsmann for politiet i København, Lars Chr. Borg, til nettavisen.

I e-posten heter det også at ambassader i København vil være blant målene.

- Vi hever naturligvis øyenbrynene når vi får et slikt trusselbrev, men vårt sikkerhetsnivå er allerede ganske høyt, sier Borg.

Bombetruslene kommer i etterkant av amerikanske styrkers drap på Osama bin Laden.

- Generelt vil det, når det skjer noe som det med Osama bin Laden, være mennesker som sender ut denne typen e-poster. Om dette er en slik e-post vet jeg ikke. Nå skal det undersøkes til bunns, sier Lars Chr. Borg til ekstrabladet.dk.

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden