Jubel ved Ground Zero etter bin Ladens død

Newyorkerne strømmet natt mandag til Ground Zero for å feire nyheten om at Osama bin Laden er død.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kort tid etter at president Barack Obama kunngjorde at Osama bin Laden er drept i Pakistan, samlet flere hundre newyorkere seg ved tomten der tvillingtårnene sto.

– USA, USA, USA, lød det taktfast fra horden av mennesker som bare økte i størrelse utover natten.

Stemningen kan best beskrives som elektrisk. Mange av de fremmøtte hadde tatt med seg det amerikanske flagget. Noen tente lys og la ned blomster til minne om dem som mistet livet i terrorangrepene 11. september 2001.

Se feiringen her

Den dagen, i 2001, tok det bare minutter fra newyorkerne skjønte at de var blitt terrorangrepet, til navnet Osama bin Laden summet på alles lepper ved Ground Zero. Det tok nesten ti år før amerikanerne fikk has på ham.

Les også: - Trusselbildet forsvinner ikke

– Endelig

Allsangen runget over Ground Zero og kunne høres mange kvartaler unna. Selvfølgelig var det nasjonalsangen «The Star-Spangled Banner» som brakte fram smil og tårer hos mange av de fremmøtte.

– Endelig. Endelig har vi tatt den drittsekken. Det føles fantastisk. Det er så rettferdig, sier Mark Dinunzio til NTB.

Han satt i taxi sammen med kameraten Mike Alfero da han hørte nyheten på radio.

– Vi dro rett ned hit. Dette føles så godt. Jeg har bare lyst til å klemme deg. La oss klemme, sier en rørt Alfero før han løfter det amerikanske flagget over hodet.

Flere byer

Politi og brannbiler som patruljerte i området, satte alle på sirener for å markere dagen. Og det til øredøvende jubel fra de feirende, som ikke så ut til å ville gå hjem.

Også utenfor Det hvite hus i Washington og flere andre byer rundt om i USA brøt det ut spontane feiringer da budskapet om bin Ladens død ble kjent.

Amerikanske styrker har jaktet på al-Qaida-lederen siden 11.-septemberangrepene i 2001, og til slutt ble han funnet og drept ved en villa i Abbottabad, et par timer nord for Pakistans hovedstad Islamabad. (©NTB)

Her annonserer Obama at bin Laden er drept:

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden