Reaksjoner på Osama bin Ladens død

Politiske ledere over hele verden reagerer på nyheten om at Osama bin Laden er død.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han var anklaget for flere av de største terror-angrepene verden har sett. Nyheten om at Osama bin Laden er død skaper oppsikt blant politiske ledere.

Osama bin Laden har blitt drept

Se også: Her feirer amerikanere bin Ladens død

Tidligere president George W. Bush:

«Denne skjellsettende prestasjonen markerer en seier for Amerika, for mennesker som søker fred rundt om i verden, og for alle dem som mistet sine kjære den 11. september 2001. Kampen mot terror fortsetter, men i kveld har Amerika sendt en umiskjennelig melding: Uansett hvor lang tid det tar, rettferdigheten vil seire.»

Michael Bloomberg – Borgermester i New York City:

«Drapet på Osama bin Laden minsker ikke den lidelsen som New Yorkere og amerikanere har opplevd, men det er en kritisk viktig seier for vår nasjon - og en hyllest til de millioner av menn og kvinner i våre væpnede styrker og andre steder som har kjempet så hardt for vår nasjon. New Yorkere har ventet i nesten 10 år på denne nyheten. Det er mitt håp at den vil bringe noen avslutning, og trøst til alle som mistet sine kjære den 11 september 2001.»

Raymond Kelly – Politimester i New York

«Drapet på Osama bin Laden en «velkommen milepæl» for familiene til ofrene den 11. september 2001.»

David Cameron – Storbritannias statsminister

«Osama bin Laden var ansvarlig for de verste terrorist-grusomhetene verden har sett - for 11. september og for så mange angrep som har kostet tusenvis av liv, mange av dem britiske. Det er en stor suksess ar han har blitt funnet, og ikke lenger vil være i stand til å forfølge sin kampanje for global terror. Nyheten om at Osama bin Laden er død vil være en stor lettelse for folk over hele verden.»

Hamid Karzai - Afghanistans president

«Jeg håper nå at verden ser at dette landet ikke er «terrorismens sted». Dersom internasjonale tropper virkelig er afghanernes allierte, bør de stå frem nå og si at drapet på afghanere, kvinner, barn og eldre på daglig basis de siste årene ikke var en god ide.»

Abdullah Abdullah - opposisjonsleder i Afghanistan

Drapet på Osama bin Laden viser at Pakistan er et fristed for terrorister. Drapet på Osama bin Laden er hyggelige nyheter for afghanere. Nå er det bevist at al-Qaida og andre terrororganisasjoner ikke holder til i Afghanistan.

Julia Gillard - Australias statsminister

«Vår kamp mot terrorisme avsluttes ikke med Osamas død. Vi må fortsatt være årvåkne mot trusselen fra al-Qaida og andre terrorgrupper.

Vi vil fortsette å støtte antiterror-arbeidet i til USA og våre allierte, og vi vil fortsette vår innsats i Afghanistan for å sikre at landet aldri mer blir et fristed for terrorisme.»

Benjamin Netanyahu – Israels statsminister

«Dette er en rungende triumf for rettferdighet, frihet og verdiene deles av alle demokratiske nasjoner som kjemper skulder ved skulder mot terrorisme.»

Her annonserer Obama at bin Laden er drept:

Les også: - Trusselbildet forsvinner ikke

Les flere nyheter fra ABC Nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden