Derfor er kvinner kompliserte

HVORFOR HAN IKE FORSTÅR HENNE: Kvinner viser seg å være mer komplekse enn menn. Dette fremkommer i hvert fall i en ny engelsk studie. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
HVORFOR HAN IKE FORSTÅR HENNE: Kvinner viser seg å være mer komplekse enn menn. Dette fremkommer i hvert fall i en ny engelsk studie. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Nye undersøkelser viser at kvinner ser verden på en mer kompleks måte enn menn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er mange menn som har måttet innrømme at det ikke alltid er så enkelt å forstå seg på det motsatte kjønn. Men noen ganger forstår de heller ikke seg selv, kommer dette frem i en ny engelsk studie.

Ikke så underlig

Nye undersøkelser på feltet viser at dette faktisk ikke er så underlig, skriver det amerikanske magasinet The Atlantic.

Tre forskere ved Universitetet i Warwick i England har bedt en gruppe kvinner og menn om å kategorisere forskjellige gjenstander og bedt dem plassere dem i en av følgende kategorier: «en del av», «ikke en del av» og «i noen grad en del av».

Mennene som deltok i studien kategoriserte langt flere gjenstander, de fleste faktisk, som «en del av» eller «ikke en del av», mens kvinnene plasserte de fleste gjenstandene i gruppen «i noen grad en del av». Kategorien kan også tolkes på en annen måte: «Det er ikke så enkelt».

Sto fast ved sine valg

I etterkant av kategoriseringen skulle forsøkspersonene ta stilling til hvor sikre de var på det de hadde svart, men her var det ingen stor forskjell mellom kjønnene.

Kvinnene var like sikre på at tingene som var benyttet i testen var kompliserte, mens mennene sto fast ved at de var enkle å plassere. Både kvinnene og mennene holdt fast ved de svarene de først hadde gitt.

Forskerne som står bak undersøkelsen kan ikke forklare hva som ligger til grunn for at det er forskjeller på kvinner og menn på dette området, men de mener at det kan være en kombinasjon mellom noe biologisk og det sosiale miljøet som de er en del av.

Noe for politikerne?

Politikerne bør kanskje ta undersøkelsen til etterretning når de skal i gang med valgkampen til høstens kommunevalg. For ifølge forskerne skal det være lettere å påvirke dem som som ser verden i gråtoner enn dem som ser alt i svart eller hvitt.

- Dess mer mennesket ser verden i sort/hvitt – uavhengig om du står til høyre eller venstre politisk sett, jo vanskeligere blir det for dem å endre sine holdninger. Det finnes kun to muligheter for dem, mens avstanden til alternativene blir for lang, forklarer doktor Zachary Estes som har vært med på å utvikle testen.

- Folk som ser verden i gråtoner kan på den annen side enkelt justere deres synspunkter dersom de får nye eller motstridende opplysninger. Dette fordi de er i stand til å endre sin oppfatning til en litt lysere eller mørkere nyanse, forklarer han.

Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden