To omkommet etter båtulykke i Drangedal

Mannskaper fra Røde Kors gjorde seg søndag formiddadg klare til innsats. Foto: Gunn Myrvold Lindheim (Drangedalsposten/Scanpix)
Mannskaper fra Røde Kors gjorde seg søndag formiddadg klare til innsats. Foto: Gunn Myrvold Lindheim (Drangedalsposten/Scanpix)

20-åringen som har vært savnet etter båtulykken i Drangedal natt til søndag, ble funnet omkommet sent søndag kveld. En 22 år gammel mann er funnet omkommet tidligere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

20-åringen som har vært savnet siden båtulykken i Drangedal, ble søndag funnet omkommet, skriver VG Nett.

En miniubåt ble søndag ettermiddag satt inn i søket i innsjøen Toke ved boligområdet Merkebek i Drangedal i Telemark. I tillegg fortsetter søket etter 20-åringen på land, opplyste operasjonsleder Erik Nordal i Telemark politidistrikt til NTB i 20-tiden søndag.

Den 20 år gamle mannen var om bord i en fritidsbåt med sju personer som kjørte på en holme, like før klokken 1 natt til søndag.

Fem av passasjerene, to kvinner og tre menn, kom seg i land på holmen og fikk varslet politiet. Senere på natten ble en 22 år gammel mann funnet omkommet i nærheten av båten.

– Berører alle

Alle om bord var unge personer fra Drangedal, enten i slutten av tenårene eller i begynnelsen av 20-årene. Den yngste er født i 1994, den eldste i 1989.

I tillegg til den omkomne og den savnede, ble en 21 år gammel mann lettere skadd. Han ble brakt til Ullevål sykehus i Oslo. De fire andre om bord ble ikke skadd i ulykken.

– Vi er et lite samfunn, så en ulykke som dette berører alle, sier varaordfører og nå fungerende ordfører Tore Halvorsen (SV) i Drangedal til VG Nett.

I overkant av 4.000 mennesker bor i Drangedal kommune. Søndag, på 1. mai, skulle egentlig flaggene vaie fra kommunens bygg. Men ingen flagg ble heist.

– Vi har besluttet ikke å flagge i dag. Vi vil informere fortløpende på kommunens hjemmesider og sørge for at befolkningen får den informasjonen de trenger, sier Halvorsen.

Et kriseteam i Drangedal ble satt inn for å ta seg av de pårørende. Drangedal kirke åpnet dørene tidlig søndag morgen for å ta imot personer som ønsket å snakke om ulykken.

Omfattende søk

Det ble søkt etter 20-åringen natt til søndag og gjennom hele søndagen. Rundt 50 mannskaper fra Røde Kors lette på land i håp om at mannen kunne ha tatt seg opp på en av de mange øyene og holmene i området. I vannet ble det lett med dykkere, miniubåt og båt med vannkikkert. Et helikopter ble også satt inn i søket.

Innsjøen Toke (eller Tokke) utgjør store deler av Kragerøvassdraget. Den har en størrelse på rundt 30 kvadratkilometer.

Årsaken til ulykken var søndag ukjent. Politiet startet i løpet av dagen avhør av vitner og de som overlevde ulykken. Ifølge VG Nett skal ingen av ungdommene om bord ha brukt redningsvest.

(©NTB)


Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden