Kalou og dommeren reddet Chelsea

Tottenham-keeper Gomes forteller hva han synes om assistentdommerens avgjørelse. Foto: Eddie Keogh (Reuters/Scanpix)
Tottenham-keeper Gomes forteller hva han synes om assistentdommerens avgjørelse. Foto: Eddie Keogh (Reuters/Scanpix)

Chelsea måtte vente lenge på å sikre seieren mot Tottenham, men Salomon Kalous sene 2-1-scoring gjør at blåtrøyene fortsatt holder ryggen på ligaleder Manchester United.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med solid vårform har Chelsea sakte, men sikkert nærmet seg toppen av engelsk eliteserie. Lørdag møtte de Tottenham i et byderby med dramatikk, en kanonscoring og en lykkelig slutt for Carlo Ancelottis menn.

Like glade er ikke Tottenham, som registrerte at hjemmelaget fikk dommerhjelp ved begge sine scoringer.

Det var gjestene som startet best, men ut av intet fikk de en kalddusj etter 19 minutter. Rafael van der Vaart fikk vippet ballen til Sandro, og fra knappe 30 meter dundret brasilianeren Tottenham i ledelsen.

Dommerhjelp

Scoringen tok ikke motet fra Chelsea, men de blå måtte ha dommerhjelp for å utligne like før pause:

Tottenham-keeper Heurelho Gomes rotet et skudd fra Frank Lampard mellom beina, men fikk akkurat fisket den til seg før den passerte mållinjen. Det fikk ikke den feilplasserte assistentdommeren med seg, og målet ble godkjent etter 15 sekunders diskusjon.

– Det er utrolig at vi ikke har teknologi som avgjør sånne tilfeller. Assistenten tippet, det kan man ikke gjøre. Han trodde åpenbart at det var riktig avgjørelse, men det var det ikke, sa en sint Tottenham-manager Harry Redknapp til Sky Sports.

Offsidemål

Ingen av lagene hadde råd til å tape lørdagens kamp, og det viste seg i knallhard innsats og bølgende spill på banen. Nesten hele annen omgang forløp uten scoringer på Stamford Bridge.

Men i det 89. minutt dukket innbytter Kalou opp og gjorde livet surt for Tottenham. Chelsea spilte klikk-klakk-fotball gjennom hjemmeforsvaret. Didier Drogbas skudd traff ikke mål, men ble i stedet en fin pasning til Kalou, som fra kort hold kunne sette ballen inn til 2-1.

TV-bildene viste i ettertid at Kalou var i offside da han scoret, men like fullt fikk Chelsea med seg tre poeng. Dermed er laget bare tre poeng bak United, som møter Arsenal på bortebane søndag.

(©NTB)

Les flere sportsnyheter her


Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært