Egypts justisminister sier Mubarak kan bli henrettet

Ifølge Egypts justisminister kan Hosni Mubarak risikere dødsstraff dersom han blir stilt for retten. Her bærer en tilhenger et bilde av den avgåtte presidenten under en demonstrasjon til støtte fro Mubarak i Kairo 17. april. Foto: Asmaa Waguih (reuters/Scanpix)
Ifølge Egypts justisminister kan Hosni Mubarak risikere dødsstraff dersom han blir stilt for retten. Her bærer en tilhenger et bilde av den avgåtte presidenten under en demonstrasjon til støtte fro Mubarak i Kairo 17. april. Foto: Asmaa Waguih (reuters/Scanpix)

Egypts avgåtte president Hosni Mubarak kan bli dømt til døden hvis han blir funnet skyldig i drapene på demonstranter, sier landets justisminister.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter massive demonstrasjoner ble Mubarak tvunget fra makten i februar. Han er nå fengslet og risikerer å bli stilt til ansvar i en domstol for at mer enn 800 personer mistet livet under folkeoppstanden.

– Drapene på demonstranter er helt klart en forbrytelse som kan føre til dødsstraff hvis bevisene er håndfaste, sa Abdel Aziz al-Gindi til avisen Al-Ahram da han ble spurt om Mubarak risikerer å bli henrettet.

Den 82 år gamle ekspresidenten befinner seg for tiden på et fengselssykehus i Sharm el-Sheikh. Mubarak skal ha fått hjerteproblemer under et avhør etter at han ble pågrepet tidligere i april.

(©NTB)

Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært