Al-Qaida skulle utføre angrep i Tyskland

Politiet bærer esker med bevis fra leiligheten i Düsseldorf der flere al-Qaida-medlemmer skal ha holdt til. Foto: EPA/Scanpix
Politiet bærer esker med bevis fra leiligheten i Düsseldorf der flere al-Qaida-medlemmer skal ha holdt til. Foto: EPA/Scanpix

En av de tre mistenkte i terrorsaken som er under opprulling i Tyskland, skal ha fått ordre om å gjennomføre et angrep direkte fra terrornettverket al-Qaida.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den mistenkte 29-åringen, også kjent som Abdelakim El-K, skal ha fått ordren i fjor av et høytstående al-Qaida-medlem, opplyste viseriksadvokat Rainer Griesbaum på en pressekonferanse lørdag.

29-åringen ble arrestert av tysk politi fredag, sammen med to andre marokkanere.

Griesbaum sier de mistenkte allerede var godt i gang med planleggingen, og hadde blant annet begynt å forberede eksplosiver til angrepet, melder AFP.

Sjefen for det tyske etterretningspolitiet, Joerg Zierck, sier 29-åringen har bodd ulovlig i Tyskland siden November 2010. Han hadde forbindelser i Østerrike, Marokko, Kosovo og Iran.

Ifølge avisa Bild skal de tre ha oppholdt seg i delstaten Nordrhein-Westfalen. De skal ha vært i besittelse av store mengder sprengstoff da de ble tatt.

I forbindelse med fredagens pågripelse sendte den tyske innenriksministeren Hans-Peter Friedrich via en medarbeider ut en Twitter-melding der det heter at man har «avverget en konkret og overhengende trussel».

Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært