Her er det offisielle bryllupsbildet

NYGIFT: Prins William og Kate Middleton stråler om kapp på de offisielle bryllupsbildene. Foto: EPA/Hugo Burnand/Clarence House
NYGIFT: Prins William og Kate Middleton stråler om kapp på de offisielle bryllupsbildene. Foto: EPA/Hugo Burnand/Clarence House

Nygifte prins William og Kate Middleton stråler på sine egne bryllupsbilder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rett etter seremonien i Westminster Abbey i går, ble det nygifte paret fotografert etter at de ankom Buckingham Palace.

Fotograf Hugo Bernard står bak bildene, som ble offentliggjort av Clarence House lørdag. Det er publisert tre bilder med paret, et med brudepiker, ett med begge familiene og ett alene.

Bryllupsreise?

Britene feiret William og Catherine inn i de små timene, mens brudeparet danset seg gjennom natten på den private bryllupsfesten på Buckingham Palace. Nå er det bryllupsreisen alle snakker om.

Det har blitt spekulert heftig rundt reisemålet. Men det blir ingen bryllupsreise på det nygifte paret med det første.

– Hertugen og hertuginnen av Cambridge har valgt å ikke dra på bryllupsreise umiddelbart, heter det i en kort melding som lørdag ble lagt ut på nettsidene til Buckingham Palace.

– I stedet, etter å ha tilbrakt helgen på et privat sted i Storbritannia, vil hertugen gå tilbake til sitt arbeid som lete- og redningspilot neste uke, heter det videre i meldingen, der det også heter at deres framtidige bryllupsreise skal skje på et hemmelig sted i utlandet.

Folkefest

Bryllupet ble akkurat den folkefesten britene ønsket seg. En million mennesker sto langs bryllupsløypa, flere hundre tusen samlet seg i parker og på gatefester, og rundt to milliarder fulgte feiringen på TV verden over.

London var et hav av rødt, hvitt og blått, og da brudeparet kysset på balkongen på Buckingham Palace foran flere hundre tusen mennesker, eksploderte folkehavet i jubel.

Artikkelen fortsetter under bildet

Foto: EPA/Hugo Burnand/Clarence HouseFoto: EPA/Hugo Burnand/Clarence House

Åpnet dørene igjen

Etter folkefesten i går, åpnet Westminster Abbey igjen dørene for vanlige folk. Og køen snor seg flere hundre meter langs gatene.

Kirken er et populært turistmål også til vanlig, men lørdag gikk flere tusen briter og turister mann av huse for å få med seg dekorasjonene og kanskje litt av romantikken og stemningen fra prinsebryllupet dagen før.

Les og se alt om bryllupet her

Så lenge som helst

Blomsterhandleren Joyce O'Brian fra Cork har stått tre kvarter i kø, men sier hun kunne stått hele dagen om det trengs.

– Vi så bryllupet på TV, og jeg sa med en gang at dette måtte jeg se i virkeligheten. Noen ventet fem dager for å få god plass utenfor kirken, jeg har ingen ting imot å vente fem timer, sier hun til NTB midt i køen.

– Trærne langs midtgangen var et originalt valg, men så utrolig elegant. Fantastisk.

Foto: EPA/Hugo Burnand/Clarence HouseFoto: EPA/Hugo Burnand/Clarence House

Lengst bak i køen står Valerie Sheen og Alison Bush fra Norwich, men de lar seg ikke avskrekke av en ventetid på to og en halv time.

– I dag er vi stolte av å være britiske. Dette har løftet nasjonen, og det skulle bare mangle at man får med seg et bit av historien, sier de to.

Dystre hvetebrødsdager

Men kan festen gi det økonomiske løftet myndighetene har sett for seg? Noen eksperter tror ikke det.

– Det å lukke øynene og ha det bra i en dag får ikke et gigantisk underskudd og arbeidsledigheten til å forsvinne, sier Bruce Orwell i Wall Street Journal til BBC.

Håpet er at tusenvis av bryllupsturister har lagt igjen 4,4 milliarder kroner i den britiske hovedstaden, og at «feelgood-effekten» skal sørge for en oppsving og 4 millioner tilreisende de neste årene, noe som vil bety en ekstrainntekt på 17 milliarder kroner til statskassen.

Les også: Dystre hvetebrødsdager for britene

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært