KrF åpner for å droppe krav om kristen tro

VIL FJERNE BEKJENNINGSKRAV: Tidligere KrF leder Kjell Magne Bondevik med klar tale til landsmøte. Foto: Ned Alley / Scanpix
VIL FJERNE BEKJENNINGSKRAV: Tidligere KrF leder Kjell Magne Bondevik med klar tale til landsmøte. Foto: Ned Alley / Scanpix

Landsmøtet til KrF tok fredag første skritt mot å droppe kravet om at tillitsvalgte må være bekjennende kristne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vedtaket sent fredag kveld innebærer at vernet mot endringer i den såkalte bekjennelseskravet fjernes. Etter en intens debatt ble landsstyrets innstilling vedtatt med 145 mot 36 stemmer og oppnådde dermed det nødvendige flertallet på to tredjedeler.

Et alternativt forslag om å bevare vernet mot lovendring, men å myke opp begrepsbruken i bekjennelsesparagrafen falt.Samtidig vedtok landsmøtet å anbefale neste landsmøte å gjøre de nødvendige endringene slik at personer som ikke er bekjennende kristne kan ta tillitsverv i KrF. Også disse endringene må få flertall på to tredjedeler. Det kan tidligst skje i 2013.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært