«Sjakkmatt Kate - Du tok kongen!»

Det er mange som har hatt mye å si om det kongelige brudeparet som i dag giftet seg i Westminister Abbey (Foto: Scanpix).
Det er mange som har hatt mye å si om det kongelige brudeparet som i dag giftet seg i Westminister Abbey (Foto: Scanpix).

De mest minneverdige sitatene fra bryllupsdagen til prins William og prinsesse Catherine.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Én million mennesker trakk til Londons gater for å forsøke å få et glimt av de kongelige i dag. Men langt flere, anslagsvis to milliarder TV-seere fulgte den direktesendte vielsen. Det utgjør nesten hver tredje verdensborger.

Det vi kommer til å huske aller best fra dagen er balkongkysset , i tillegg til Kates vakre brudekjole.

Vi har også samlet de mest minneverdige sitatene fra det overdådige bryllupet:

«Du ser vakker ut»

Prins William hvisker til Kate ved alteret.

«Det skulle bare være et lite familiebryllup.»

Prins Harry spøker med Kate Middeltons far mens de står ved alteret.

«De som snakket ondsinnet om hennes bakgrunn, og kalte henne «ventende Kate» kommer snart til å stå på knærne i beundring for hennes holdning og profesjonalitet.»

Historiker Andrew Roberts.

«Vi er en temmelig reservert gjeng, vi briter, men når vi går for noe så gjør vi virkelig det.»

Statsminister David Cameron.

«En bra prøve til de olympiske lekene.»

Borgermester i London Boris Johnson.

«Sjakkmatt Kate - Du tok kongen!»

«Hun er så slående vakker, det er så kongelig, det er slik en underdrivelse å si at jeg synes at dette er perfeksjon. Alle er blendet av kjolen hennes.»

Harold Tillman, leder for det britiske moterådet.

« Det var utrolig vakkert ikke sant? Veldig bevegende. Det eneste triste på en slik perfekt dag var at Diana ikke var der. Men hvilken fantastisk dag, hvilken feiring.»

Jarl Spencer, Dianas bror og Williams onkel.

«Jeg ber om at alle som er her tilstede og at alle de millionene som ser denne seremonien og deler din glede i dag kommer til å gjøre alt i sin makt til å støtte og bevare deg i ditt nye liv.»

London biskop Richard Chartres under sin tale i Westminister Abbey.

Se video av balkongkysset

Se også: Her sier de ja

Se også: Bryllupet i bilder

Les også: Fikk hatteslakt

Les flere nyheter fra ABC Nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Siste nytt
16:38Helse og livsstilNordmenn har lav tillit til at andre følger smittevernseglene16:29NorgeKripos involvert i europeisk gigantaksjon mot kryptert, kriminelt nettverk15:57VerdenJeffrey Epsteins tidligere partner Ghislaine Maxwell pågrepet15:51Helse og livsstil«Henke» Larsson om tapet av broren: – Å snakke om mental helse er ingenting å skamme seg over15:27NorgeMye ustabilt vær og haglbyger i Sør-Norge torsdag15:03NorgeMann sjekket ut av Hagen-saken14:45VerdenSverige runder 70.000 coronasmittede14:41Verden– Dette er en massedød på et nivå som vi ikke har sett på lang, lang tid13:36NorgePR-nestor: – Erkjenner at kommentarene er rasistiske13:36VerdenErkerivalene Fatah og Hamas forenes mot Vestbredden-annektering13:34VerdenMeghan Markles advokater: Tjente én milliard pund i turismeinntekter12:51VerdenVerda held pusten medan Israel klargjer anneksjon: – Spikaren i kista12:31NorgeRapport: Politiet som rykket ut under moskéangrepet, ble ledet feil av Google Maps12:04NorgeKlage forsinker byggestart for 22. juli-minnestedet12:01MotorHareide står fast på E18-krav for å støtte Fornebubanen – full klinsj med Oslo og Viken11:31PengerAndelen uføretrygdede fortsetter å øke11:09VerdenSvenske myndigheter skulle øve på corona-scenarier – glemte de eldre10:52VerdenFryktelige scener i Myanmar: – Ble kvalt av en bølge av leire som traff dem10:40Norge«Et skjødesløst og uansvarlig stykke sensasjonsjournalistikk»10:27NorgeDød mann i Bjørvika i Oslo er identifisert
Populært