- De voldtok meg med hendene

ANGREPET: Dette bildet ble tatt rett før Lara Logan ble skilt fra resten av TV-teamet og mishandlet av flere hundre menn. Foto: Scanpix
ANGREPET: Dette bildet ble tatt rett før Lara Logan ble skilt fra resten av TV-teamet og mishandlet av flere hundre menn. Foto: Scanpix

CBS-korrespondent Lara Logan forteller om da hun ble angrepet av 200-300 menn i Egypt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg tenkte: Ikke bare kommer jeg til å dø her, men det kommer til å bli en smertefull død, forteller Lara Logan.

I eit intervju med «60 Minutes» og New York Times forteller 39-åringen hva som skjedde da hun 11. februar skulle dekke feiringen på Tahrir-plassen i Kairo etter Hosni Mubaraks avgang.

- Nådeløse

Mens kameramannen Richard Butler byttet batteri, hørte egyptiske journalistkollegaer som var sammen med dem folk i nærheten snakke om at de ønsket å ta av Logan buksene.

- De lokale journalistene sa at vi måtte komme oss bort. Det var bokstavlig talt da de gikk til angrep på meg, sier Logan i intervjuet.

Like etter ble hun angrepet av mobben, som rev av henne klærne. Hun ble trukket vekk, slik at hun mistet både produsenten og TV-teamets livvakt av syne.

- De voldtok meg med hendene. Klærne mine var slitt i filler. Det slo meg hvor nådeløse de var. De nøt at jeg hadde det vondt, det egget dem til å øve mer vold, forteller Logan.

- Mishandlet av 200-300 menn

200-300 menn deltok i mishandlingen, ifølge Logan. Angrepet varte i 40 minutter, før hun til slutt ble reddet av egyptiske kvinner og en gruppe soldater. Journalisten ble deretter fraktet til et sykehus i USA. Først denne måneden var den erfarne journalisten tilbake i jobb.

Les også: Fordømmer angrep

- Jeg skrev ned alt som hadde skjedd for å slippe å bære opplevelsene alene som en skitten hemmelighet - noe jeg skulle skamme seg over, forteller hun.

New York Times skriver at saken illustrerer at kvinnelige journalister ofte blir utsatt for en annen type vold enn sine mannlige kolleger. Intervjuet med hennes sendes på CBS søndag, og innslaget vil belyse problematikken rundt kvinnelige journalister som blir angrepet seksuelt på jobb i konfliktsoner.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært