21 års forvaring for Millehaugen

Stig Millehaugen var tiltalt for overlagt drap på Young Guns-lederen Mohammed «Jeddi» Javed og for drapsforsøk mot hovedvitnet i saken. Foto: Berit Roald / Scanpix
Stig Millehaugen var tiltalt for overlagt drap på Young Guns-lederen Mohammed «Jeddi» Javed og for drapsforsøk mot hovedvitnet i saken. Foto: Berit Roald / Scanpix Foto: Berit Roald

Stig Millehaugen (41) er dømt til 21 års forvaring for drapet på Young Guns-lederen Mohammed Javed i 2009.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 29 år gammel leder i den rivaliserende B-gjengen hadde ifølge dommen bestilt drapet. Han er dømt til fengsel i 21 år.

Dommen falt i Oslo tingrett fredag ettermiddag. For Millehaugen er det satt en minstetid på ti år. Begge de to dømte anket på stedet.

Drapet bærer preg av ren henrettelse, sa rettens administrator, tingrettsdommer Bjørn Askim.

Millehaugen sto tiltalt for å ha skutt Javed i bakhodet inne i en bil på Haugerud i Oslo i januar 2009.

De to sto også tiltalt for drapsforsøk på en 31 år gammel mann som skal ha vært vitne til drapet.

– Leiemord og likvidering

Dommen er i tråd med aktors påstand.

Aktor, statsadvokat Svein Holden, betegnet drapet som et leiemord og en likvidering i sin prosedyre.

Millehaugen og 29-åringen har hele tiden nektet å ha noen befatning med drapet. Deres forsvarere mente det ikke finnes noe bevis som støtter opp om politiets teori om at det var et bestillingsdrap.

Vitne så skudd

Påtalemyndighetens hovedvitne (31) fortalte i retten om hvordan han så Millehaugen skyte Javed mens de alle tre satt i bilen på Haugerud i Oslo. Vitnet fortalte hvordan han la på sprang fra stedet etterpå i frykt for sitt eget liv.

Et annet sentralt bevis for påtalemyndigheten var trafikkdata som skulle vise at Millehaugen og 29-åringen hadde kontakt på Facebook i forkant av drapet. Holden mener det var på denne måten drapet ble bestilt.

Millehaugens forsvarer, advokat Morten Furuholmen, mente anklagene mot klienten i hovedsak bygger på kronvitnets forklaring.

Han kalte vitnemålet «bare løgn», og antydet at den norsk-chilenske mannen selv kunne knyttes til drapet.

29-åringens forsvarer, advokat Per Sjong Larsen, hevdet det ikke finnes noe bevis som støtter opp om teorien om bestillingsdrap.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært