Libyske styrker til angrep på tunisisk grenseby

En såret Gaddafi-soldat ankommer sykehus i den tunisiske byen Dhiba. Foto: EPA/MOHAMED MESSARA
En såret Gaddafi-soldat ankommer sykehus i den tunisiske byen Dhiba. Foto: EPA/MOHAMED MESSARA

Det er brutt ut voldsomme kamper mellom libyske og tunisiske styrker i den tunisiske grensebyen Dehbia, opplyser lokale innbyggere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kampene oppsto etter at styrker som er lojale til Libyas leder Muammar Gaddafi, gikk til angrep på byen med artilleri og skytevåpen.

Konflikten i Libya har dermed brutt ut over landets grenser og tatt en ny vending.

Drepte Gaddafi-soldater

En innbygger i byen sier på telefon til Reuters at det pågår kraftige kamper i byen, som ligger like ved en grenseovergang til Libya.

– Det pågår intens skyting sentralt i byen. Dette begynte for to timer siden, og folk kan ikke gå ut, forteller to innbyggere i byen.

– Flere av Gaddafis soldater ble drept og mange av dem såret. De er nå på sykehuset i byen, forteller en Reuters-fotograf i Dehbia.

Kjemper om flyplass

Libyske opprørere som kjemper mot Gaddafi, skal holde til i byen, og fredag ettermiddag tok de tilbake kontrollen over grenseovergangen, ifølge en av opprørerne.

– Jeg ser det nye flagget ved grensen. Opprørerne har kontroll over grenseposten. Vi er i ferd med å åpne den, sier opprøreren til Reuters.

Samtidig kjempet Gaddafis regjeringsstyrker og opprørerne fredag om kontrollen over flyplassen i byen Misrata vest i Libya.

Nye drepte

Minst tolv personer er drept i nye angrep mot byen, ifølge en lokal lege.

To av de drepte er kvinner, opplyser legen. Alle tolv skal ha blitt drept da Grad-raketter og granater traff hjemmene deres.

Styrker som er lojale mot Gaddafi, har i ukevis holdt Misrata, som ikke ligger langt fra Libyas hovedstad Tripoli, under beleiring.

Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært