Nå vil han ha vitnemålet

Den amerikanske forretningsmannen Donald Trump (t.v.) fortsetter sin vendetta mot Barack Obama, og krever nå ytterligere dokumentasjon på presidentens papirer. Foto: David Becker (Getty Images/AFP) og Kathy Willens (AP Photo)
Den amerikanske forretningsmannen Donald Trump (t.v.) fortsetter sin vendetta mot Barack Obama, og krever nå ytterligere dokumentasjon på presidentens papirer. Foto: David Becker (Getty Images/AFP) og Kathy Willens (AP Photo)

Donald Trumps vendetta mot presidenten fortsetter. Nå krever han at Barack Obama må legge frem vitnemålet sitt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forretningsmannen Donald Trump, som fikk Barack Obama til å legge frem fødselsattesten sin tidligere denne uken, gir seg ikke, og krever nå at presidenten også må offentliggjøre både vitnemålet sitt og passet sitt, melder CNN.

Mener Obama er ulovlig innvandrer

Donald Trumps vendetta bunner i at han mener at Obama ikke er født i USA, og dermed ikke skal være kvalifisert til å være landets president. Forretningsmannen mener at presidenten er ulovlig innvandrer i USA.

Les også: Donald Trump vil undersøke Obamas fødselsattest

En oppgitt Obama presenterte onsdag sin fødselsattest for å vise at han er født i USA. Dette skjedde etter hardt press fra den såkalte Birther-bevegelsen.

– Jeg har viktigere ting å gjøre enn å holde på med dumheter som dette, sa Obama da han viste frem en fødselsattest som viser at han er født i Honolulu på Hawaii i 1961.

Birther-bevegelsen med Donald Trump i spissen, mener imidlertid at fødselsattesten må granskes for at presidenten kan vise til at dokumentet er ekte, og krever nå ytterligere dokumentasjon fra den sittende presidenten.

Vil også se passet

I tillegg til vitnemål og pass, krever Trump også bekreftelse på Obamas foreldres ekteskaps- og skilsmisseattester.

– Det sies at han ikke var noen spesielt flink student, og likevel kom han inn på Columbia og Harvard. Jeg vil gjerne vite hvordan han kom inn på disse universitetene dersom han ikke var noen god student. Jeg skjønner ikke hvorfor han ikke offentliggjør disse papirene, sier Trump ifølge CNN.

Presidentens talsmann Robert Gibbs tok Donald Trump på ordet da han på sin side lovet å offentliggjøre selvangivelsen sin dersom Obama la frem fødselsattesten sin.

– Donald Trump sa han ville legge frem selvangivelsen sin så fort presidenten offentliggjorde fødselsattesten sin, så ballen er på hans banehalvdel nå. Og jeg vet at alle er spente på å se skattetallene hans for de siste ti årene, sa Gibbs til Politico.

Les også: Donald Trump splitter Republikanerne

Trump svarte at han på en passende tidspunkt vil komme til å gjøre det, samtidig som han kalte Gibbs «en taper».

Rikere enn antatt?

Den berømte forretningsmannen hevder at de økonomiske detaljene fra hans virksomheter først vil bli vist frem dersom han formelt kommer til å stille opp som kandidat i presidentvalget. Samtidig mener Trump at folk kommer til å bli sjokkert over sterke tallene han kan vise til faktisk er.

Analyseekspertene i Forbes anslår at Trumps formue er på svimlende 2,7 milliarder dollar, men finansmogulen selv hevder at han er mye rikere enn som så.

Les også: Donald Trump vurderer å utfordre Palin i 2012

Vitnemålet Donald Trump etterlyser er dokumentasjon på at Obama faktisk ble uteksaminert som jurist fra Harvard-universitetet i 1991. Finansmannen krever samtidig at han får se juristlisensen til presidenten.

– Det sies at han ikke var noen spesielt flink student, og likevel kom han inn på Columbia og Harvard. Jeg vil gjerne vite hvordan han kom inn på disse universitetene dersom han ikke var noen god student. Jeg skjønner ikke hvorfor han ikke offentliggjør disse papirene, sier Trump.

Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært