Gjestene på vei til kirken

Gjester kommer til Westminster Abbey før vielsen mellom prins William og Kate Middleton. Foto: REUTERS / Phil Noble / SCANPIX
Gjester kommer til Westminster Abbey før vielsen mellom prins William og Kate Middleton. Foto: REUTERS / Phil Noble / SCANPIX

De 1.900 gjestene er i ferd med å finne sine plasser i Westminster Abbey, der prins William og Kate Middleton blir viet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det norske kongeparet er blant gjestene som er på vei til kirken. Dronning Sonja og kong Harald forlot ambassaderesidensen i Kensington kl. ni, i god tid før vielsen starter kl. 11 lokal tid.

– Det er bedre enn ventet, sa dronningen og kikket opp på den lett overskyede himmelen.

Dronning Sonja hadde knekort rød kjole med kremfarget kåpe over og kremfarget hatt. Kongen er i uniform med det blå ordensbåndet til Hosebåndsordenen.

Etter å ha møtt norsk presse dro et opplagt kongepar fra ambassaderesidensen med politieskorte for å slå seg sammen med andre kongelige gjester før de tar plass i Westminster Abbey.

Titler

Englands dronning vil gi prins William og hans Kate tittelen hertug og hertuginne av Cambridge, opplyser hoffet.

Det er første gang tittelen tas i bruk siden 1904. Prinsens fulle tittel blir da prins William av Wales, hertugen av Cambridge, hertugen av Strathearn og baron Carrickfergus.

I det daglige vil Kate og William bruke titlene hertug og hertuginne av Cambridge. De to øvrige titlene er titler for Skottland og Nord-Irland.

Beckham

Blant kjendisgjestene som allerede er kommet til kirken, er David Beckham, korrekt antrukket i sjakett og hans kone Victoria, som bar en løstsittende kjole i mørkeblått.

Ekteparet Victoria og David Beckham var tidlig blant kjendisgjestene til prinsebryllupet i London. Fotballspilleren hadde plassert sin britiske orden, OBE, på feil side, noe som ikke unngikk kommentarer på britisk TV.

Mens David var iført sjakett, som de fleste mannlige gjestene, hadde gravide Victoria på seg en enkel mørk blå kjole med matchende hatt, signert Philip Treacy. Han har ifølge Sky TV ansvaret for en stor del av hattene til de kvinnelige gjestene.

TV-kanalen kan for øvrig fortelle at det også er flere hatter signert Stephen Jones og Victoria Grant, sistnevntes er de unges favoritt. På skofronten er designeren Jimmi Choo den mest brukte, melder kanalen.

Se bryllupet direkte

Les alt om bryllupet

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært