Hareide holder døra på gløtt for Frp

Påtroppende KrF-leder Knut Arild Hareide åpner døren på gløtt for et samarbeid med Frp. Foto: Heiko Junge (Scanpix)
Påtroppende KrF-leder Knut Arild Hareide åpner døren på gløtt for et samarbeid med Frp. Foto: Heiko Junge (Scanpix)

Knut Arild Hareide håper å gjenreise KrF ved å innta vippeposisjonen på Stortinget og holder muligheten åpen også for Siv Jensen og Frp.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den påtroppende KrF-lederen holder døra på gløtt for et samarbeid med Frp i et intervju med Klassekampen. Han vil holde alle muligheter åpne fram mot valget i 2013.

– Jeg kommer ikke til å utelukke noe som helst på dette tidspunktet, sier han til avisen.

Hareide, som overtar lederklubba på KrF-landsmøtet til helgen, avviser at partiet vil være en garantist mot Frp i regjering. Som miljøvernminister i 2005 gikk han ut og lovet at han aldri ville samarbeide med Frp i regjering – uansett hvor «stuereint» partiet gjorde seg. Som påtroppende KrF-leder er han ikke like bastant.

– Den politiske situasjonen er en annen nå enn den var i 2005. Tidligere har jeg vært tydelig, men nå ønsker jeg ikke å sende et signal om hvem vi kan samarbeide med før lokalvalget, sier han til Klassekampen.

Hareides visjon er å føre KrF inn i den viktige vippeposisjonen mellom de to blokkene på Stortinget.

– Det er stor sjanse for at KrF havner i nøkkelposisjon mellom blokkene. Jeg tror verken de rødgrønne eller de blåblå klarer å vinne flertall alene. I den situasjonen blir vi et veldig interessant parti for velgerne, sier Hareide.

Særlig i konservative miljøer på Sørlandet og Vestlandet er trykket stort for å samarbeide med Frp. Dette er miljøer Hareide tidligere har stått svakt i.

(©NTB)


Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært