Politiet vil gjeninnføre grensekontroll

Nordisk Politiforbund vil gjeninnføre grensekontroll mellom land i Schengen-området. Arkivfoto: Knut Fjeldstad (Scanpix)
Nordisk Politiforbund vil gjeninnføre grensekontroll mellom land i Schengen-området. Arkivfoto: Knut Fjeldstad (Scanpix)

Forbundet til de nordiske politikorpsene oppfordrer myndighetene til å gjeninnføre grensekontroll mellom land i Schengen-området.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er den økende kriminaliteten knyttet til de baltiske landene som gjør at politiet i Norden vil tilbake til gamle dager da man måtte gjennom passkontroll for å krysse grensene, skriver VG.

– Det som skjer i de baltiske landene er alvorlig. Personer fra disse landene står for 80 prosent av den organiserte kriminaliteten som begås i Norden. Dette er en situasjon som vi ikke lenger kan leve med, sier Arne Johannessen, leder i Politiets Fellesforbund og nestleder i Nordisk Politiforbund.

Han sendte onsdag et brev til justisminister Knut Storberget (Ap) og de andre justisministrene i Norden med en oppfordring til å stenge grensene.

– Hvis de baltiske landene ikke gjør noe for å få bukt med den økende kriminaliteten som rammer de nordiske landene i betydelig grad, må Schengen-samarbeidet og hvor yttergrensene skal gå, tas opp til alvorlig overveielse. Dagens åpne grenser er et kjempeproblem for oss i Norden, sier Johannessen.

Storberget mener at Schengen-avtalen neppe kan endres, men han roser politiet for utspillet.

– Dette er et innspill som det er viktig å ta med seg. Selv om jeg vanskelig ser for meg at Schengen-avtalen blir endret, er det avgjørende for kriminalitetsbekjempelsen at man tør tenke alternativer, noe politiforbundet her gjør, sier Storberget.

(©NTB)

Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært