Deler av Air France-flyets svarte boks funnet

Bilde av rester etter den svarte boksen etter Air France ulykken. Som bildet viser er de svarte boksene egentlig oransje (Foto: Scanpix).
Bilde av rester etter den svarte boksen etter Air France ulykken. Som bildet viser er de svarte boksene egentlig oransje (Foto: Scanpix).

Men flydata mangler fortsatt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter et dykk med ubåten Remora 6000 har dykkemannskaper funnet deler av den svarte boksen til Air France-flyet som styrtet i Atlanterhavet i 2009, melder The Telegraph.

Funnet ble gjort dagen etter at arbeidet med å hente opp kroppene etter de døde begynte.

Etterforskerne hadde håpet at den svarte boksen skulle inneholde en opptaksspiller, som kunne ha gitt svar på mysteriet om hvorfor flyet styrtet. Opptaksdataene ble imidlertid ikke funnet.

Les også: Omkomne funnet

Årsaken ukjent

Det var i juni 2009 at et fly på vei fra Rio de Janeiro til Paris styrtet og 228 mennesker mistet livet. Blant dem var fire nordmenn. I april i år ble vraket av flyet funnet.

Feilmeldinger ble sendt ut fra flyet fire timer etter at det hadde lettet fra Rio de Janeiro, men pilotene sendte ikke ut nødsignal. Deretter ble flyet borte.

Årsaken til styrten er ennå ukjent, men det mistenkes at grunnen kan ha vært en feil på fartssensorene i flyet av typen Airbus A330.

Det var også uvær i området da ulykken skjedde. Etterforskere mener at en rekke problemer kan ha forårsaket styrten.

Les også: Vil la de omkomne forbli i flyet

- Ikke god nok sikkerhet

En fransk domstol holdt Air France ansvarlig for ikke å ha ivaretatt sikkerheten på flyet godt nok.

Uten opptakene fra de svarte boksene kan mysteriet om hva som fikk flyet til å styrte forbli uløst.

Det franske byrået for etterforskning og analyse (BEA) opplyser at de skal gjennomføre nye dykk for å prøve å finne opptaksspilleren.

Les flere nyheter fra ABC Nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært