CIA-sjef kan bli ny forsvarsminister

Professor, politiker, advokat og snart forsvarsminister. Det forventes at Leon Panetta kommer til å forlate sjefsstillingen i CIA (Foto: Scanpix).
Professor, politiker, advokat og snart forsvarsminister. Det forventes at Leon Panetta kommer til å forlate sjefsstillingen i CIA (Foto: Scanpix).

Barack Obama omgrupperer USAs sikkerhetselitè.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Torsdag forventes det at president Barack Obama vil utnevne CIA-direktør Leon Panetta som landets nye forsvarsminister, melder CNN.

Ble tatt imot som rockestjerne

Panetta ble utnevnt til sjef i CIA i januar 2009. Han har bakgrunn som politiker, advokat og professor. Panetta begynte sin politiske karriere i det republikanske partiet, men på 70-tallet skiftet han over til demokratene.

Før Panetta trådde inn i stillingen som CIA-direktør ble det satt spørsmålstegn ved hans kompetanse innen etterretning. Han skal likevel ha blitt tatt imot som en slags rockestjerne da han for to år siden begynte i CIA.

Petraeus til CIA

Utnevnelsen av Panetta kommer som et resultat av at den nåværende utenriksministeren i USA, Robert M. Gates, går av med pensjon til sommeren. Også Gates ble rekruttert fra CIA. Dette vil føre til en betydningsfull omgruppering av eliten i Obamas sikkerhetsteam.

Det er forventet at det blir David H. Petraeus som kommer til å ta over stillingen som sjef i CIA. Han er nå sjef for koalisjonsstyrkene i Afghanistan.

Les flere nyheter fra ABC Nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært