Donald Trump vil undersøke Obamas fødselsattest

Donald Trump lover at han skal få Barack Obamas fødselsattest gransket. Foto: Scanpix
Donald Trump lover at han skal få Barack Obamas fødselsattest gransket. Foto: Scanpix

Det hvite hus offentliggjorde i dag Barack Obamas fødselsattest, som beviser at han er født i USA. Men sjefskritiker er ikke overbevist.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selv om Det hvite hus i dag offentliggjorde fødselsattesten til Barack Obama er riksmilliardær Donald Trump fremdeles ikke helt overbevist.

- Vi skal se på den. Vi må se om den er ekte, om den er ordenlig eller ikke, sier Trump i dag på en pressekonferanse i New Hampshire.

Han er stolt av at Det hvite hus valgte å ta påstandene hans såpass alvorlig at de nå har offentliggjort fødselsattesten.

- Jeg føler at jeg har oppnådd noe virkelig viktig og er beæret over det, sier han.

Hevdet at Obama ble født i Kenya

Offentliggjøringen av den utvidede fødselssattesten kommer i kjølvannet av at politiske motstandere har ønsket å så tvil om Obamas fødested.

Presidentens skeptikere, med kjendismilliardær Donald Trump i spissen, har hevdet at Obama ble født i Kenya, farens hjemland. Trump har gått ut og sagt at han vil stille som presidentkandidat til neste valg. Dermed begynte ryktene om at Obama ikke er amerikansk statsborger, å florere igjen.

Anklagelsene er alvorlige, fordi reglene i USA tilsier at man ikke kan bli president hvis man ikke er født i landet.

Også flere andre på høyresiden i amerikansk politikk har krevd bevis for Obamas fødested.

Tidligere har Obama-administrasjonen offentliggjort en kortversjon av fødselsattesten, men onsdag morgen ble altså hele dokumentet tilgjengelig. Papirene viser at Obama er født i Honolulu, som er hovedstaden i delstaten Hawaii. Dermed er han kvalifisert til å tjene som president.

BEVISET: Her er fødselsattesten som Barack Obama håper skal stanse spekulasjonene rundt hans fødested. Foto: ScanpixBEVISET: Her er fødselsattesten som Barack Obama håper skal stanse spekulasjonene rundt hans fødested. Foto: Scanpix

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært