ISAF-soldater drept av afghansk pilot

En afghansk soldater holder vakt ved det afghanske flyvåpenets område, hvor flere soldater ble drept onsdag. Foto: Scanpix/AFP PHOTO/SHAH Marai
En afghansk soldater holder vakt ved det afghanske flyvåpenets område, hvor flere soldater ble drept onsdag. Foto: Scanpix/AFP PHOTO/SHAH Marai

En afghansk offiser åpnet ild etter en krangel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Seks amerikanske soldater ble skutt og drept i Afghanistan etter at en afghansk pilot åpnet ild i Kabul, melder Al Jazeera.

Nyhetsbyrået AFP melder også at seks soldater er drept, men har foreløpig ikke identifisert nasjonaliteten til de drepte.

Les også: Norsk soldater truffet i øret av streifskudd

Ifølge det afghanske forsvaret skal det ha brutt ut krangel mellom en afghansk pilot og amerikanske soldater inne på det afghanske flyomårdet.

Dette skal ha eskalert til det ble avfyrt skudd.

Ble brukt håndvåpen

Talsmann for det afghanske flyvåpenet, Mohammad Zahir Azimi, sier at piloten ble drept i skuddepisoden. Piloten skal ha arbeidet i det afghanske flyvåpenet i 20 år.

NATO har bekreftet at det omkom personer som følge av hendelsen.

Les også: Sørger over tapet av Siri Skare

- Vi kan bekrefte at det ble brukt håndvåpen, og vi vet også at det finnes ISAF-soldater blant de omkomne, uttaler Tom James, talsmann for ISAF-styrkene.

En talsmann for Taliban har uttalt at de står bak drapene, men myndighetene kan ikke bekrefte gruppas tilknytning til episoden, ifølge Al Jazeera.

Les flere nyheter her
Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært