Giggs straffet Schalkes superkeeper

Ryan Giggs jubler etter mål for Manchester United mot Schalke tirsdag. Foto: Reuters/Scanpix
Ryan Giggs jubler etter mål for Manchester United mot Schalke tirsdag. Foto: Reuters/Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ryan Giggs skjøt hull på Schalkes spøkelseskeeper. Manchester United er på vei mot nok en finale i mesterligaen etter 2-0 i første semifinale tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

37-årige Giggs debuterte i europacupen så tidlig som 6. november 1991. Det meste tyder på at han spiller finale på Wembley 28. mai i år.

United var i en helt egen klasse mot Schalke. Keeper Manuel Neuer (25) kom i veien hele tiden, høyt og lavt. Det var en oppvisning i verdensklasse selv om Ryan Giggs og Wayne Rooney scoret.

Neuer er tippet som Bayern Münchens neste keeper. Et salg i sommer vil kunne gi gjeldstyngede Schalke cirka 150 millioner kroner.

Manchester United rundspilte Schalke til de grader i lengre perioder før pause. Bare Neuer og hjelp fra oven holdt tyskerne inne i kampen.

United fosset fram og skapte flere ganger den totale panikk hos Schalke. Det haglet med målsjanser, men det var målløst til pause.

Giggs-miss

Giggs hadde sjansen etter vel 45 minutter. Han kom alene med keeper, men måtte bruke høyrefoten. Ballen gikk i den fenomenale Neuer – igjen. Det fortsatte i samme enveiskjørte gate i begynnelsen av andre omgang.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Gjestene hadde løpt en del fra seg etter en time. Da smøg Schalke seg tilbake i kampen igjen, men bare for en kort periode.

Like etter gjorde Giggs 0-1. Spillet var så vidt satt i gang før Rooney la på til 0-2. Returoppgjøret neste uke blir en svett affære for Schalke

Onsdag tar Real Madrid imot Barcelona i den andre semifinalen. Det spanske gigantoppgjøret går på Bernabeu-stadion.

Real topper

Dette er klubbene med flest titler i serievinnercupen og mesterligaen:

Real Madrid 9 (siste i 2002)

Milan 7 (2007)

Liverpool 5 (2005)

Ajax 4 (1995)

Bayern München 4 (2001)

Barcelona 3 (2009)

Inter 3 (2010)

Manchester U 3 (2008) (©NTB)