Nekter for henging

En forbipasserende reddet den norske elleveåringen som hang fra dette treet med en løkke rundt halsen på campingplassen Haganäset utenfor Charlottenberg i Sverige. Foto: Scanpix
En forbipasserende reddet den norske elleveåringen som hang fra dette treet med en løkke rundt halsen på campingplassen Haganäset utenfor Charlottenberg i Sverige. Foto: Scanpix

De norske guttene på 13 og 14 år nekter å stå bak hengingsforsøket på 11-åring.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Han føler seg mistenkt og uthengt. Det er forferdelig for ham, sier moren til 13-åringen til VG Nett.

De to guttene ble avhørt av politiet mandag, mistenkt for å ha hengt en 11 år gammel norsk gutt fra et tre på en campingplass utenfor Charlottenberg langfredag.

Politiet understreker at målet med avhørene av guttene ikke er straffeforfølgelse, men å finne ut hva som hendte på campingplassen. Mistanken mot tenåringene er ikke endret etter avhørene, og det har heller ikke vært grunnlag for noen juridiske sanksjoner mot dem så langt.

Les også: Norske gutter mistenkt for henging

Fortvilet

- Min sønn stiller seg helt uforstående til det som skjedde. Han synes det er rart at ingen har sett noe. De var mange barn der. Min sønn har fortalt at han var ved bålplassen langt nedenfor og så ingenting, sier moren.

Det var en forbipasserende som fant den norske elleveåringen hengende fra et tre på Haganäset campingplass utenfor Charlottenberg før helgen.

Gutten kjempet for å unngå å bli kvalt av løkken som var lagt rundt halsen hans. Saken etterforskes som et drapsforsøk.

Ferierte på campingplassen

Ifølge VG Nett har begge guttene nektet for å ha hatt noe med hengingen å gjøre.

- Min sønn og 14-åringen var ikke der på samme tidspunkt en gang, sier moren.

De to tenåringsguttene er blitt kamerater etter mange års feriering på campingplassen.

Etterforskningen fortsetter

– Etterforskningen av saken fortsetter, og mistanken gjelder fortsatt drapsforsøk. Dette kan endres, avhengig av hvilke opplysninger som kommer fram, opplyser pressekontakt Tommy Lindh hos politiet i Värmland tirsdag ettermiddag.

Politiet sier etterforskningen kompliseres av at mange av campinggjestene er nordmenn, som har reist hjem etter påsken. Et samarbeid med norsk politi kan derfor være aktuelt.

Les også:

Svensk politi tause om drapsforsøk

Ingen mistenkte etter drapsforsøk på elleveåring

Norsk gutt kunne blitt hengt på svensk lekeplass

Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært