Gjenoppbyggingen av Japan kan ta ti år

Det vil ta mange år å bygge opp igjen de områdene av Japan, blant annet byen Minamisanriku i Miyagi-regionen, som ble ødelagt av jordskjelv og tsunami 11. mars i år, ifølge et utvalg som gir regjeringen råd om gjenoppbyggingen. Foto: REUTERS / Toru Hanai / SCANPIX
Det vil ta mange år å bygge opp igjen de områdene av Japan, blant annet byen Minamisanriku i Miyagi-regionen, som ble ødelagt av jordskjelv og tsunami 11. mars i år, ifølge et utvalg som gir regjeringen råd om gjenoppbyggingen. Foto: REUTERS / Toru Hanai / SCANPIX

Det kan ta opptil ti år å gjenoppbygge ødelagte byer og tettsteder etter jordskjelvkatastrofen i Japan, mener et utvalg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utvalget, som er oppnevnt som rådgivende organ for japanske myndigheter, la tirsdag fram en foreløpig plan for gjenoppbyggingen av landet.

Jordskjelvet og den påfølgende tsunamien 11. mars la store deler av de nordvestre delene av Japan i ruiner. Minst 13.000 mennesker omkom og 130.000 mistet hjemmene sine i katastrofen, som er anslått å ha ødelagt verdier for nærmere 1.600 milliarder kroner.

Les også: Japan- tsunami bremser økonomisk vekst

Ifølge utvalget vil det ta tre år å gjenoppbygge veier og infrastruktur og sørge for midlertidig tak over hodet til de husløse. Deretter vil det ta ytterligere minst fire år å gjenoppbygge byene, mens det trolig vil gå enda noen år før katastrofeområdet er fullstendig rehabilitert.

Les også: Flest eldre omkom

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært