Brundtland og Carter i Nord-Korea

En vestlig delegasjon med blant annet tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland har ankommet Nord-Korea. Der håper de å få møte landets leder Kim Jong-il og sønnen Kim Jong-un.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Delegasjonen ledes av USAs tidligere president Jimmy Carter. Også Finlands tidligere president Martti Ahtisaari og Mary Robinson, tidligere president i Irland, er med på turen.

Carter har tidligere sagt at han håper delegasjonen får treffe Nord-Koreas leder Kim Jong-il og sønnen Kim Jong-un, som mange tror kommer til å bli landets neste leder.

Delegasjonen skal blant annet diskutere matmangel, menneskerettigheter og det nordkoreanske atomprogrammet.

Sør-Koreas utenriksminister Kim Sung-hwan venter seg imidlertid ikke stort fra besøket til de tidligere vestlige stats- og regjeringssjefene.

– Personlig forstår jeg ikke hvorfor Nord-Korea skulle sende et budskap gjennom en tredjepart eller sivile når det finnes ulike kanaler for dialog mellom de to koreanske landene, sa Kim for et par dager siden.

Senest i august i fjor besøkte Jimmy Carter Nord-Korea. Da klarte han å få løslatt en amerikansk statsborger som var pågrepet i landet.

Det er ventet at han vil forsøke å få satt fri en annen amerikansk statsborger under dette besøket.

Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært