Maria Amelie tilbake til Nansen-skolen

Maria Amelie tilbake til Nansen-skolen
Maria Amelie tilbake til Nansen-skolen

Onsdag kveld skal Maria Amelie tilbake til Nansen-skolen på Lillehammer og ta opp igjen tråden fra januar, da hun ble arrestert i forbindelse med et foredrag ved skolen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg tror dette er første gang hun opptrer offentlig siden hun kom tilbake, og da er det vel naturlig å fortsette der hun slapp, sier rektor Dag Hareide ved Nansen-skolen til NTB. Også Bizualem Beza, talsmannen for etiopierne som gjennomførte en sultestreik i Oslo domkirke i vinter, kommer til Lillehammer.

– Det var en spesiell situasjon sist de var her. Vi er ikke vant til at våre foredragsholdere blir pågrepet av politiet, sier Hareide.

Les også: Maria Amelie er i Norge

Målet med onsdagens foredrag er å snakke om lærdommene som kan trekkes i etterkant av pågripelsen av Amelie.

– Det har skjedd veldig mye de siste månedene. Regelendringene har på sett og vis vært en seier for henne. Heldigvis er det også ting på gang for den langt større gruppen ureturnerbare asylsøkere som mister rettigheter som blant annet arbeidstillatelse når de får endelig avslag på asylsøknaden, forklarer Hareide.

Han etterlyser samtidig et svar på utfordringen skolen, Norges biskoper og en rekke humanitære organisasjoner ga regjeringen.

– Vi ba om en regularisering for dem som har vært lenge i landet, slik man har mange andre steder i resten av Europa.

Les også: Maria Amelie har fått innvilget arbeidstillatelse

Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært