Torgersen saksøker Gjenopptakelses- kommisjonen

Drapsdømte Fredrik Fasting Torgersen er forberedt på å gå rettens vei for at saken hans skal bli gjenopptatt. Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen (Scanpix)
Drapsdømte Fredrik Fasting Torgersen er forberedt på å gå rettens vei for at saken hans skal bli gjenopptatt. Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen (Scanpix)

Drapsdømte Fredrik Fasting Torgersen går til sak mot Kommisjonen for gjenopptakelse av straffesaker etter at de avslo hans krav om ny rettssak.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Påskeaften gikk justiskomitéleder Per Sandberg (Frp) ut i Aftenposten og sa han ikke var i tvil om at Torgersen var offer for et justismord.

Sandberg kritiserte Gjenopptakelseskommisjonens avslag på Torgersens siste begjæring om gjenopptakelse og ba justisministeren gripe inn.

Nå forbereder Torgersen seg på å gå rettens vei, skriver Aftenposten tirsdag. Søksmålet baserer seg på mange av de samme ankepunktene som Sandberg la fram, og leveres Oslo tingrett i mai.

Professor Ståle Eskeland, som bistår Torgersen, er glad for støtten fra Sandberg.

– Det var en sjokkartet opplevelse å lese Sandbergs uttalelser. Svært mange har sagt lignende ting, men ingen i «maktapparatet». jeg er meget glad for at han våger å si det som det er: Kommisjonens avslag er en grov urett mot Torgersen, sier Eskeland.

Flere medlemmer av Stortingets justiskomité kritiserer imidlertid Sandbergs forsvar for Torgersen.

– Sandberg inntar her rollen som dommer og påtalemyndighet, i tillegg til å være politiker, sier André Oktay Dahl (H), som er nestleder i justiskomiteen.

(©NTB)


Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært