Stella klar til å nyte MGP-sirkuset

Jeg har ventet på denne tiden så lenge, og jeg er ikke nervøs for noe av det som venter meg, bare veldig klar, sier Stella Mwangi. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
Jeg har ventet på denne tiden så lenge, og jeg er ikke nervøs for noe av det som venter meg, bare veldig klar, sier Stella Mwangi. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

Stella Mwangi er ikke det spor nervøs før MGP-sirkuset braker løs, men er klar til å feire hvert øyeblikk når hun skal innta scenen med «Haba haba» i Tyskland.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandag markerte Stella Mwangi og den norske Eurovision-delegasjonen starten på MGP-festen hjemme hos Per Sundnes i Oslo, før de setter seg på flyet til Düsseldorf lørdag. Og det norske håpet tar oppgaven alvorlig.

– Dette er så stort. Det er en drøm som har gått i oppfyllelse. Jeg har ventet på denne tiden så lenge, og jeg er ikke nervøs for noe av det som venter meg, bare veldig klar, sier Stella Mwangi til NTB.

Les også: Her er Stellas største trusler

– Fant nøkkelen

10. mai skal hun stå på scenen i semifinalen, og hvis alt går som det skal, er hun klar for den internasjonale finalen 14. mai. Det hadde hun ikke trodd for et halvt år siden.

– Da jeg sendte sangen min «Haba haba» til Per Sundnes i høst, jobbet jeg som barnehageassistent. Jeg forventet ingenting da han ringte og ville snakke med meg. Men de elsket den. Det var som om den døra jeg alltid hadde lett etter nøkkelen til, åpnet seg, sier Stella.

Takker familien

Hun takker familien for pågangsmotet som har ført henne dit hun er i dag.

– Jeg har møtt mye motgang. Jeg har alltid følt at jeg har gjort alt riktig, men tiden var ikke riktig. Men moren min sa at når tiden er inne, kan ingenting stoppe meg, sier Stella.

Det er også familien som har inspirert henne til å skrive den norske vinnerlåten.

– Familien min i Norge og Kenya har lært meg at hver dag som går, er ett steg nærmere målet, og at jeg skal nyte hvert øyeblikk. Jeg tenkte på dem da jeg skrev teksten til «Haba haba», forteller 24-åringen.

Store forventninger

Stella har store forventninger til sin egen opptreden, men hvor langt hun vil nå i Düsseldorf, lar hun andre spå om.

– Jeg har kun forventninger til meg selv. Det er publikumsstemmene som avgjør, og dem kan jeg ikke påvirke. Jeg skal ha det gøy og nyte det, men hvor langt det vil føre meg, er opp til andre å vurdere, sier Stella.

Uansett føler den unge stjernen at drømmen allerede er oppfylt.

– Nå er jeg der jeg vil være. Jeg trenger ikke kjempe lenger – drømmen er oppfylt, samtidig som den bare så vidt har begynt, smiler hun.

Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært