Ny målfest for Lillestrøm

Lillestrøms 3-0 målscorer Anthony Ujah får klem av Emmanuel Nosa Igiebor under eliteseriekampen mellom Lillestrøm og Haugesund på Åråsen stadion mandag ettermiddag. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
Lillestrøms 3-0 målscorer Anthony Ujah får klem av Emmanuel Nosa Igiebor under eliteseriekampen mellom Lillestrøm og Haugesund på Åråsen stadion mandag ettermiddag. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

Anthony Ujah og Nosa Igiebor scoret to mål hver da eliteseriens mestscorende lag Lillestrøm slo Haugesund 5-0 mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eliteserien fotball, 18-kampene:
Brann-Molde 1-3, Sarpsborg-Start 2-0, Stabæk-FFK 3-1, TIL-Odd 2-1, Viking-Godset 0-1, AaFK-Sogndal 1-0.

Kampen kan karakteriseres som en nigeriansk festaften i gult og sort.

Anthony Ujah sørget for sesongens mål nr. 6 og 7 i toppserien, og Emmanuell «Nosa» Igiebor fulgte opp med to nye nettkjenninger i et oppgjør som etter hvert ble temmelig ensidig.

– Ikke noe er så bra at det ikke kan bli bedre, men naturligvis er vi kjempefornøyde med at vi vant 5-0. Det er bra for spillerne, for klubben og ikke minst for Kanarifansen, sa LSK-trener Henning Berg etter utklassingen av Haugesund.

Han ville ikke gå med på at Haugesund er et svakt lag.

– Haugesund har ikke fått uttellingen de hadde fortjent i de første kampene sine. Etter min mening er Haugesund vel så gode som Tromsø, tilføyde Berg og berømmet sine spillere for sterk laginnsats, god disiplin og sterk struktur i begge ender av banen.

Tre mål med hodet

Det islandske stortalentet Björn Bergmann Sigurdarson åpnet ballet etter 26 minutter på en heading etter et frispark fra Karim Essediri. 1-0 sto seg til pause i en omgang med klart Lillestrøm-overtak.

Samme servitør var nest sist på Ujahs første scoring. Bare fire minutter senere var den nigerianske måltyven på ferde igjen på nesten nøyaktig samme måte: Heading fra kort hold bak et forvirret Haugesund-forsvar. Innlegget kom denne gangen fra hurtigtoget Erling Knudtzon.

Toppscorer Anthony Ujah uttalte, med krav om å bli trodd, at han satte større pris på Bjørn Bergmann Sigurdarssons scoring enn sine egne to mål.

– Jeg har ertet ham på trening og pekt på at jeg har scoret fem mens hans står med null. Nå kom endelig målet hans, og det styrker selvtilliten. Han er en meget god spiller og arbeider hardt for å bli bedre. Dette fortjente han, sa Ujah, som ikke ville ut med noen spådommer om hvor mange mål han vil stå med når sesongen er slutt.

– Kanskje sjansene er 50/50 for at det blir 25, sa han med et glis.

Igiebor fulgte opp

Ujahs kamerat «Nosa» Igiebor ville ikke være dårligere. Han scoret først alene med keeper etter et fint gjennomspill fra Sigurdarson. «Nosa» rundet Per Morten Kristiansen enkelt og plasserte ballen i det tomme buret. Samme mann avsluttet scoringsfesten med et skudd som streifet Tom Erik Nordberg og satte Kristiansen ut av spill.

Haugesund-trener Jostein Grindhaug var naturligvis ikke i topphumør etter at laget hans var blitt utklasset, men han hadde fortsatt glimtet i øyet.

– Vi har fått en tung start på sesongen, men her var det ingen unnskyldninger. Lillestrøm var bedre enn oss. Problemet nå er omtrent det samme som i forrige sesong. Vi verken scorer eller vinner poeng på bortebane. Det er bekymringsverdig, sa Grindhaug.«Kanarifuglene» forlot banen til trampeklapp og fikk revansj for nederlaget for Brann i sesongens første hjemmekamp. Det kunne de gjøre i forvissning om at de er eliteseriens klart mestscorende lag. 18 mål er det blitt på de fem første serierundene.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært