Ny varmerekord for april i Sør-Trøndelag

Peder Fjellvang (16) og Emmy Nøkleby (15) koste seg i vannkanten på Huk i Oslo andre påskedag. Foto: Heiko Junge / Scanpix
Peder Fjellvang (16) og Emmy Nøkleby (15) koste seg i vannkanten på Huk i Oslo andre påskedag. Foto: Heiko Junge / Scanpix

Både påskeaften og første påskedag ble det målt 22,6 grader i Åfjord i Sør-Trøndelag. Dette er den høyeste apriltemperaturen som noen gang er registrert i fylket.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Målingene ble gjort ved den nye værstasjonen Åfjord III i kommunen på Fosenhalvøya, ifølge nettstedet Vær og Vind.

Dermed falt den elleve år gamle rekorden på 21,5 grader som ble målt ved stasjonen Vinjeøra I i Hemne kommune, nær grensa til Møre og Romsdal.

Temperaturen er også den høyeste som er målt til nå i april her i landet.

Les også: Rolig i påskefjellet

Høy døgnmiddeltemperatur

Også i andre deler av landet har påsken vært varm. Flere steder i Rogaland og sørlige deler av Hordaland hadde påskeaften døgnmiddeltemperaturer som var godt over varmeste på sommeren, ifølge værnettstedet.

Døgnmiddeltemperaturen var 17,0 grader både ved stasjonene Stord lufthavn og Stavanger-Våland. Dette er henholdsvis 2,7 og 2,2 grader over de høyeste normaltemperaturene om sommeren.

Rett etter fulgte målestasjonen Fister-Sigmundstad, med 16,9 grader, noe som er 2,3 grader over normal døgnmiddeltemperatur – i slutten av juli og starten av august.

Varmt i Sarpsborg

På Østlandet var den høyeste døgnmiddeltemperaturen påskeaften 14,9 grader i Sarpsborg. Denne temperaturen oppleves normalt først 17. og 18. juni.

Også på Sørlandet har det vært en varm påske. Stasjonen Farsund-Lista fyr hadde påskeaften en døgnmiddeltemperatur på 14,5 grader, det høyeste i landsdelen. Så varmt er det normalt først 27. og 28. juli.

Fornøyd med påskeværet? Del gjerne dine erfaringer nedenfor.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært