- Sprengte «Big Brother»-hus

En misfornøyd «Big Brother»-fan er arrestert etter mistanke om å ha plassert en sprengladning i huset der realitydeltagerne holder til.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandag formiddag ble en 39 år gammel mann fra Sør-Sibir arrestert og mistenkt for søndag morgen å ha stått bak en eksplosjon i huset der den russiske versjonen av Big Brother filmes, melder AFP.

En sikkerhetsvakt skal ha blitt lettere såret under eksplosjonen.

I tillegg til eksplosivene som gikk av søndag morgen, skal det ha blitt funnet ytterligere sprengstoff i huskonstruksjonen, som ikke ble antent.

Ville bli deltager selv

En sikkerhetskilde sier til nyhetsbyrået RIA Novosti at 39-åringen tidligere skal ha forsøkt å bli deltager i realityshowet, men uten å lykkes.

I Russland sendes «Big Brother»-avleggeren «Dom-2» på den private TV-kanalen TNT, og showet skal være det lengstlevende realitykonseptet i verden.

TV-seerne har helt siden 2004 kunnet følge med på hva deltagerne til enhver tid foretar seg inne i huset, der deres bevegelser følges av TV-kameraer og millioner av russiske TV-seere. Det bor til enhver tid 20 personer inne i huset, og de som har vært med lengst har bodd i huset i over tre år.

Hver minste lille bevegelse inne i «Dom-2»-huset følges av den russiske tabloidpressen.

Dette gjør dem til store realitystjerner i Russland, og det spekuleres nå i om den mistenkte 39-åringen skal ha utviklet en besettende fascinasjon for en av deltagerne som holder til inne i huset.

Uhyre populært

Som med «Big Brother»-konsepter i andre deler av verden, har også dette prosjektet reist debatter i media om hvor de etiske grensene går. Uavhengig av dette, har realityserien blitt uhyre populær i Russland.

Den mistenkte 39-åringen er en tidligere kjenning av politiet. Han skal blant annet ha banket opp en sikkerhetsvakt som har vært tilknyttet selskapet som har ansvaret for «Dom-2»-produksjonen. I tillegg har han tidligere vært fengslet for besittelse av narkotika, og skal også ha vært involvert i en hooligan-gruppe med tilhold i Moskva-regionen.

Det spekuleres nå i om den mistenkte har plassert sprengstoffer i realityhuset for å hevne seg på sikkerhetsvakter som tidligere har hindret ham adgang til huset.

39-åringen som mandag ble pågrepet skal ha blitt avslørt etter sporing av hans mobiltelefon.

Fortsetter på ubestemt tid

TNT har ingen konkrete planer om å dele ut en eventuell premie til den personen som holder ut lengst inne i huset. Dette angivelig fordi programmets enorme popularitet har fått dem til å fortsette sendingene uten at en sluttdato foreløpig er satt.

Det forventes likevel at en av deltagerne til slutt vil gå av som vinner, og at vedkommende da vil bli kunne belønnet både med en pengepremie og i tillegg overta huset.

Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært