Svensk politi tause om drapsforsøk

Politiet har visse spor, men har ikke pågrepet noen for det de har karakterisert som et drapsforsøk på en elleve år gammel norsk gutt på Haganäset camping i Värmland langfredag. Gutten ble funnet hengt i et tre med et snøre rundt halsen og ble reddet av forbipasserende. Foto: Erik Mårtensson (Scanpix)
Politiet har visse spor, men har ikke pågrepet noen for det de har karakterisert som et drapsforsøk på en elleve år gammel norsk gutt på Haganäset camping i Värmland langfredag. Gutten ble funnet hengt i et tre med et snøre rundt halsen og ble reddet av forbipasserende. Foto: Erik Mårtensson (Scanpix)

Politiet etterforsker «visse spor» etter det de har omtalt som et drapsforsøk på en elleve år gammel norsk gutt på campingplassen Haganäset i Sverige langfredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utover dette ønsker ikke politiet å kommentere etterforskningen, får NTB opplyst mandag kveld.

Les også: Ingen mistenkte etter drapsforsøk på elleveåring

Det var på Haganäset camping i Eda kommune i Värmland at gutten skal ha blitt overfalt ved 21-tiden langfredag. Elleveåringen har forklart at han lekte ved et tre da noen kom opp bak ham og hengte ham opp etter halsen i et tau.

Svensk politi har iverksatt en omfattende etterforskning i saken.

500 gjester

– Dette er en populær campingplass, så det var rundt 500 gjester der fredag. Men så langt har vi ingen vitner til hendelsen. Gutten lekte alene ved treet da én eller flere personer gjorde dette mot ham, sa pressetalsmann Leif Hultman til NTB søndag.

Ifølge svensk politi var tauet festet til treet fra før og ble brukt til lek og klatring av besøkende barn. De har foreløpig ingen teorier om hvorvidt gjerningsmennene var gjester på campingen eller om de kom utenfra.

Hvit jakke

Politiet mener saken kunne fått et tragisk utfall dersom ingen hadde kommet forbi og oppdaget det.

Søndag forklarte gutten seg for politiet om hvem han mener utsatte ham for hengningsforsøket.

– Han mener det var to. Han kjente to armer rundt livet som løftet ham, samtidig som en holdt ham for øynene. De sa ingenting, forteller elleveåringens far til VGTV.Gutten har fortalt at han skimtet en hvit jakke da gjerningspersonene forsvant rundt et hjørne.

Les også: Norsk gutt kunne blitt hengt på svensk lekeplass


Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært