– Gaddafi overlevde NATO-angrep

Tre personer ble drept da NATO-fly natt til mandag angrep hovedkvarteret til Muammar Gaddafi i Tripoli. Selv overlevde Libyas omstridte leder angrepet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Han har det bra og er i godt humør, kunngjorde en talsmann etter at NATOs bombefly hadde smadret en kontorbygning like ved Gaddafis residens i Tripoli.

Brannmannskaper jobbet i flere timer mandag med å slukke flammene i deler av den ødelagte bygningen. Talsmenn for libyske myndigheter hevder angrepet var et forsøk på å ta livet av Gaddafi, som blant annet pleier å holde møter med statsråder i bygningen som ble lagt i grus.

Ifølge talsmann Mussa Ibrahim var de tre som ble drept, kontorarbeidere og vaktmenn. Selv befant Gaddafi seg på «et trygt sted», sier Ibrahim.

Libysk fjernsyn viste mandag bilder av Gaddafi som holdt møter i et telt. Ifølge den statlige TV-kanalen var opptakene gjort samme dag.

Ikke skremt

45 mennesker skal ha blitt såret i nattens flyangrep mot Gaddafis bygningskompleks i Bab al-Aziziyah, 15 av dem alvorlig. Flere skal være savnet etter flyangrepet.

Opplysningene er ikke bekreftet fra uavhengig hold.

Gaddafis sønn Saif al-Islam sier libyske myndigheter ikke vil la seg kue av slike angrep.

– Bombingen mot Muammar Gaddafis kontor i dag vil bare skremme barn. Det kommer verken til å gjøre oss redde, få oss til å gi opp eller ta fram det hvite flagget, sier sønnen ifølge det statlige nyhetsbyrået Jana.

Raketter i Misrata

Natt til mandag fortsatte også kampene mellom Gaddafis styrker og libyske opprørere i byen Misrata.

Over 30 mennesker er drept og 60 såret i en rekke rakettangrep mot den libyske byen Misrata, ifølge øyenvitner.

– Det har pågått intense og vilkårlige angrep mot boligområder, sier Ahmed al-Qadi, som jobber for en opposisjonell radiokanal i Misrata.

Han sier til nyhetsbyrået Reuters mandag formiddag at 30 mennesker er drept og 60 såret de siste 12 timene.Mandag kveld hevdet opprørerne at Gaddafis styrker var blitt drevet ut av byen.


Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært