Arnold som EU-president?

Ikke før har den tidligere politikeren, skuespilleren og kroppsbyggeren fortalt at han vil vende tilbake til filmen, før det ymtes frampå at han vurderer rollen som president i EU. Foto: EPA / Scanpix.
Ikke før har den tidligere politikeren, skuespilleren og kroppsbyggeren fortalt at han vil vende tilbake til filmen, før det ymtes frampå at han vurderer rollen som president i EU. Foto: EPA / Scanpix.

Etter syv år som guvernør i California er Arnold Schwarzenegger klar for nye utfordringer. Nå åpner han døren for å bli president i EU.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ikke før har den tidligere politikeren, skuespilleren og kroppsbyggeren fortalt at han vil vende tilbake til filmen, før det ymtes frampå at han vurderer rollen som president i EU.

I et intervju med det amerikanske magasinet Newsweek hevder hans tidligere politiske kollega i California, Terry Tamminen, at han har fortalt Arnold Schwarzenegger at han vil være perfekt som EU-president.

– Franskmennene vil ikke ha en tysk leder og tyskerne vil ikke ha en italiener. Så hvorfor ikke en europeer som reiste til Amerika og som kommer tilbake for å bli den europeiske ekvivalenten til George Washington eller Thomas Jefferson, sier Tamminen til Newsweek.

Til tross for at Arnold Schwarzenegger opplevde synkende popularitet som guvernør i California, er 63 år gamle «Governator» fortsatt svært populær i Europa. Nylig deltok han i bursdagsfeiringen av Sovjetunionens siste president, Michail Gorbatsjov. Han var også nettopp på elvetur i Brasil sammen med Storbritannias statsminister David Cameron.

Uansett hvor han beveger seg er det med et kobbel av kjendisfotografer på slep. Ifølge Tamminen er nettopp kjendisstatusen en av grunnene til at han mener Schwarzenegger bør vurdere posisjonen som EU-president seriøst.

– EU er ute etter en mye mer profilert president, hevder Tamminen overfor den britiske avisen Daily Mirror.

Ettersom Arnold Schwarzenegger er født i Østerrike og ikke i USA, kan han aldri bli president i landet han var guvernør i fra 2003 til 2010.

Men på grunn av EU-regler kan han tidligst bli president i den Europeiske Unionen neste gang Østerrike har formannskapet. Det skjer først i 2019.


Personvernpolicy