Gaddafi-sønn blant verdens mest innflytelsesrike

Saif al-Islam Gaddafi, sønnen til Libyas diktator, står på Time's liste over verdens mest innflytelsesrike personer. Foto: REUTERS/SCANPIX.
Saif al-Islam Gaddafi, sønnen til Libyas diktator, står på Time's liste over verdens mest innflytelsesrike personer. Foto: REUTERS/SCANPIX.

WikiLeaks’ grunnlegger Julian Assange og en av sønnene til Muammar Gaddafi er på listen til nyhetsmagasinet Time over verdens hundre mest innflytelsesrike personer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den libyske diktatoren selv er ikke kommet med, men sønnen Saif al-Islam Gaddafi er inkludert for sin rolle i kampen mot opprørerne i det nordafrikanske landet.

Både USAs president Barack Obama og hans kone Michelle står på årets liste, i tillegg til Tysklands statsminister Angela Merkel, Facebook-gründer Mark Zuckerberg og popdronningen Lady Gaga.

Kate og William

Den egyptiske Google-sjefen Wael Ghonim (30), som spilte en viktig rolle i demonstrasjonene i Kairo i vinter, er med. Det er også Storbritannias kronprins William og hans forlovede Kate Middleton, som er oppført sammen på en av de hundre plassene.

Julian Assange fikk for alvor verdens søkelys på seg i fjor, da WikiLeaks offentliggjorde et stort antall hemmelige amerikanske ambassadedokumenter. I omtalen av ham heter det at «hemmeligheter aldri vil bli trygge igjen».

Ingen nordmenn

Det er ingen nordmenn på årets liste, som ble offentliggjort torsdag. Heller ikke lederne for de asiatiske stormaktene Kina og India er funnet verdig en plass blant verdens mest innflytelsesrike.

Det er derimot de amerikanske forretningsmennene David og Charles Koch, som er kjent for å gi penger til den amerikanske Tea Party-bevegelsen og etter sigende også til grupper som avviser at det finnes menneskeskapte klimaendringer.

Les flere nyheter her

Personvernpolicy