Karamelloppskrift:Slik lager du fudge
Dette er sånne store, myke karameller som bare så vidt stusser godteskålen før de blir borte.
Kanskje du allerede har prøvd karamellene til BakeMarit eller sjokolade- og nøtteknask. Da har du sikkert oppdaget at godteri du lager selv smaker vel så godt som det du kjøper i butikken, og jeg kan forsikre deg om at disse karamellene ikke er noe unntak
Fudge har en mykere konsistens enn vanlige karameller. Det får du fordi de kokes litt kortere, og at massen piskes før den stivner.
Slik gjør du
Ta en bolle med høye kanter (massen bobler
høyt og har lett for å koke over). Hell i smør og sukker, og la det koke i mikrobølgeovnen i fire minutter.
Rør forsiktig
Nå skal smør og sukker røres sammen. Kommer det oksygen til krystaliserer sukkeret. Det passer dårlig med myke karameller. Derfor må du røre forsiktig. Hold på til smør og sukker er blandet jevnt.
Artikkelen fortsetter under annonsenArtikkelen fortsetter under annonsenNy runde i mikroen
Sikt og rør inn mel og bakepulver og hell i melken.
Kjør en ny runde i mikrobølgeovnen i ni minutter.
Ta vannprøven
Koketiden er avgjørende for konsistensen. Tidene her er basert på 1000 watt styrke. For å være sikker på at du koker passe lenge kan du gjøre en vannprøve. Etter runde to i mikrobølgeovnen slipper du en liten klump av massen ned i kaldt vann. Når den får kjølt seg ned kan du sjekk om konsistensen er riktig, eller om du må koke litt mer.
Artikkelen fortsetter under annonsenArtikkelen fortsetter under annonsenKjør massen i mikseren i fire minutter. Hell alt i en smurt form som du setter i kjøleskapet. Etter noen timer lirker du kaken ut av formen og skjærer opp i store terninger.
Les også:
Oppskrift på sjokolade med nøtter
Artikkelen fortsetter under annonsenSlik lager du Fudge
Store, myke karameller. Slik lager du dem i mikrobølgeovnen.
INGREDIENSER
2,5 dl hvitt sukker
2,5 dl brunt sukker
250 g smør
2,5 dl vikingmelk
2 ss mel (toppede)
2 ts vaniljesukker(ta mer eller mindre etter smak)
FREMGANGSMÅTE
La smør og sukker koke i mikrobølgeovnen i fire minutter.
Rør massen forsiktig sammen til du får en jevn masse.
Sikt og rør inn mel og bakepulver og hell i melken.
Kjør en ny runde i mikrobølgeovnen i ni minutter.
Koketiden er avgjørende for konsistensen. Tidene her er basert 1000 watt. For å være sikker på at du koker passe lenge kan du gjøre en vannprøve. Etter runde to i mikrobølgeovnen slipper du en liten klump av massen ned i kaldt vann. Når den får kjølt seg ned kan du sjekke om konsistensen er riktig, eller om du må koke litt mer.
Til slutt kjører du massen i mikseren i fire minutter. Hell alt i en smurt form som du setter i kjøleskapet. Etter noen timer lirker du kaken ut av formen og skjærer opp i store terninger.
Saken ble opprinnelig skrevet for Klikk.no og publisert på klikk.no .