Karamelloppskrift:Slik lager du fudge

STORE OG MYKE: Disse lager du i mikrobølgeovnen. Foto: Øivind Lie
STORE OG MYKE: Disse lager du i mikrobølgeovnen. Foto: Øivind Lie
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er sånne store, myke karameller som bare så vidt stusser godteskålen før de blir borte.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

SMØR OG SUKKER: Kjør smør og sukker en runde i mikrobølgeovnen først. Foto: Øivind LieSMØR OG SUKKER: Kjør smør og sukker en runde i mikrobølgeovnen først. Foto: Øivind Lie

Kanskje du allerede har prøvd karamellene til BakeMarit eller sjokolade- og nøtteknask. Da har du sikkert oppdaget at godteri du lager selv smaker vel så godt som det du kjøper i butikken, og jeg kan forsikre deg om at disse karamellene ikke er noe unntak

Fudge har en mykere konsistens enn vanlige karameller. Det får du fordi de kokes litt kortere, og at massen piskes før den stivner.

Slik gjør du

Ta en bolle med høye kanter (massen bobler

RØR FORSIKTIG: Rør smøret og sukkeret forsiktig sammen. Foto: Øivind Lie RØR FORSIKTIG: Rør smøret og sukkeret forsiktig sammen. Foto: Øivind Lie

høyt og har lett for å koke over). Hell i smør og sukker, og la det koke i mikrobølgeovnen i fire minutter.

Rør forsiktig

Nå skal smør og sukker røres sammen. Kommer det oksygen til krystaliserer sukkeret. Det passer dårlig med myke karameller. Derfor må du røre forsiktig. Hold på til smør og sukker er blandet jevnt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ny runde i mikroen

Sikt og rør inn mel og bakepulver og hell i melken.

MEL: Sikt inn mel og vaniljesukker. Foto: Øivind LieMEL: Sikt inn mel og vaniljesukker. Foto: Øivind Lie

Kjør en ny runde i mikrobølgeovnen i ni minutter.

Ta vannprøven

Koketiden er avgjørende for konsistensen. Tidene her er basert på 1000 watt styrke. For å være sikker på at du koker passe lenge kan du gjøre en vannprøve. Etter runde to i mikrobølgeovnen slipper du en liten klump av massen ned i kaldt vann. Når den får kjølt seg ned kan du sjekk om konsistensen er riktig, eller om du må koke litt mer.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

VISP: Miks blandingen i fire minutter. Foto: Øivind Lie VISP: Miks blandingen i fire minutter. Foto: Øivind Lie

Kjør massen i mikseren i fire minutter. Hell alt i en smurt form som du setter i kjøleskapet. Etter noen timer lirker du kaken ut av formen og skjærer opp i store terninger.

Les også:

Oppskrift på sjokolade med nøtter

Eplekake i steikepanna

Sju nydelige middager

Artikkelen fortsetter under annonsen


FORM: Hell massen i en smurt form. Foto: Øivind LieFORM: Hell massen i en smurt form. Foto: Øivind Lie

Slik lager du Fudge

Store, myke karameller. Slik lager du dem i mikrobølgeovnen.

INGREDIENSER

2,5 dl hvitt sukker
2,5 dl brunt sukker
250
g smør
2,5
dl vikingmelk
2
ss mel (toppede)
2 ts vaniljesukker(ta mer eller mindre etter smak)

FREMGANGSMÅTE

La smør og sukker koke i mikrobølgeovnen i fire minutter.

Rør massen forsiktig sammen til du får en jevn masse.

Sikt og rør inn mel og bakepulver og hell i melken.

Kjør en ny runde i mikrobølgeovnen i ni minutter.

Koketiden er avgjørende for konsistensen. Tidene her er basert 1000 watt. For å være sikker på at du koker passe lenge kan du gjøre en vannprøve. Etter runde to i mikrobølgeovnen slipper du en liten klump av massen ned i kaldt vann. Når den får kjølt seg ned kan du sjekke om konsistensen er riktig, eller om du må koke litt mer.

Til slutt kjører du massen i mikseren i fire minutter. Hell alt i en smurt form som du setter i kjøleskapet. Etter noen timer lirker du kaken ut av formen og skjærer opp i store terninger.

Saken ble opprinnelig skrevet for Klikk.no og publisert på klikk.no .

Les mer


Les flere nyheter her